Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Συμβουλή για τους συμβούλους


Παρακολούθησα, όσο μπόρεσα, τις μέρες αυτές τη συζήτηση για την επιλογή ενός συμβούλου του Δήμου μας.  Με ευχαρίστηση είδα ότι το θέμα έγινε γνωστό από δημοσίευμα σε γειτονικό δικτυότοπο και η συζήτηση επεκτάθιηκε και σε άλλον επίσης γειτονικό δικτυότοπο. Άρα ο οίστρος της ηλενημέρωσης καλά ερεθίζει τα πνεύματα!

Η δημοτική αρχή αντέδρασε γρήγορα και την απάντησή της θα δείτε εδώ και την οποία θέλω να συζητήσω.
Καταρχήν εκτιμώ πολύ θετικά την ευαισθησία της Δημοτικής αρχής να απαντήσει και να τεκμηριώσει τις αποφάσεις της. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό, οπότε κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται απολύτως φυσικό, εξακολουθεί να μας εκπλήσσει ευχάριστα.

Σε ότι αφορά την επιλογή του συμβούλου κ. Μπατσούλη, νομίζω ότι εκτός από τον τύπο υπάρχει και η ουσία.

Εξηγούμαι. 

Το γράμμα και το πνεύμα του νόμου αποβλέπει στο να δώσει τη δυνατότητα στους αιρετούς άρχοντες της Τοπικής κοινωνίας (Δημάρχους και Αντιδημάρχους), να αναζητήσουν εκείνες τις ειδικές γνώσεις και δεξιότητες που είτε οι ίδιοι δεν έχουν (και αυτό δεν είναι ψόγος, είναι άλλη η πολιτική λειτουργία τους) είτε δεν υπάρχουν στους υπαλλήλους του Δήμου.

Το ότι προβλέπονται οι έμμισθοι σύμβουλοι όμως, δεν σημαίνει ότι χρειάζονται ντε και σώνει.

Η έννοια «σύμβουλος» είναι εντελώς παρεξηγημένη στην χώρα μας και όχι άδικα. Ακόμα και σήμερα, που τα οικονομικά όλων –κρατικών εξουσιών, Δήμων και κατοίκων- είναι «σφικτά», οι προθάλαμοι των κάθε λογής φορέων της εξουσίας είναι γεμάτοι από παρατρεχάμενους «σύμβουλους» και «ειδικούς». Όλοι έμμισθοι προφανώς και συχνά με ύψος αποδοχών ζηλευτό και προκλητικό.   

Στην δημόσια διοίκηση «σύμβουλος» γίνεται συνήθως ο «κολλητός», ο «κομματικός σύντροφος και συναγωνιστής» επειδή η αιρετή εξουσία όταν έχει «γραμμάτια» υποσχέσεων να εξοφλήσει πρός όλους όσοι συνέβαλαν στην νίκη της, το κάνει εις βάρος του δημόσιου ταμείου, χωρίς να ενδιαφέρεται για την ποιότητα στην εκτέλεση της αποστολής της.

Δεν θεωρώ ότι η περίπτωση του δικού μας Δήμου είναι τέτοια. Ας το ξεκαθαρίσω από την αρχή. Στα σχόλια άλλωστε, στους προαναφερθέντες δικτυότοπους, δεν υπήρξε αναφορά πως ίσως ο συγκεκριμένος σύμβουλος δεν χρειάζεται και ότι είναι «κάλπικη» η πρόσληψή του.

Το θέμα μου όμως είναι ακριβώς αυτό. Με απασχολεί το περιεχόμενο της δουλειάς του συγκεκριμένου συμβούλου σε σχέση με τις γνώσεις και την εμπειρία του.

Δηλαδή, στο σύγχρονο λαβύρινθο των νόμων και κανονισμών που διέπουν τις δημόσιες υπηρεσίες και το δημόσιο λογιστικό σύστημα, θα πρέπει ο σύμβουλος να είναι εξοικειωμένος και να έχει πρακτική εμπειρία και μάλιστα επιτυχή σε αντίστοιχη θέση. Κάτι τέτοιο από τα κείμενα που διάβασα για τον κ. Μπατσούλη, δεν φαίνεται. Ίσως αναφέρεται κάτι στο επίσημο βιογραφικό σημείωμα που όμως δεν δόθηκε στην δημοσιότητα.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις ελεγκτών όπως οι συγκεκριμένες στις οποίες έχει αποκτήσει την εμπειρία του ο κ. Μπατσούλης, ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Η δε εμπειρία του από τις χώρες που εργάστηκε ή σπούδασε και που καμία σχέση δεν έχουν με την χώρα μας και ως σύστημα οργάνωσης αλλά και ως ψυχοσύνθεση, είναι πολύτιμη μεν αλλά για τους τελείως πρακτικούς λόγους δε, μάλλον δεν βοηθάει.

Ειρήσθω εν παρόδω,  ότι στο βιογραφικό σημείωμα που δημοσιεύτηκε (και που σίγουρα δεν είναι αυτό που υπεβλήθη προς αξιολόγηση) αναφέρει ότι πήρε το –θεωρητικώς- ανώτατο πτυχίο γνώσης των Αγγλικών αφού είχε ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στην Αγγλία. Αυτό αν μη τι άλλο είναι κόλαφος για γονείς και φροντιστήρια αγγλικών στην χώρα μας που σπεύδουν να διδάσκουν αγγλικά στους νεοσσούς εξ απαλών ονύχων κι όταν μπαίνουν στο ελληνικό πανεπιστήμιο τα έχουν σχεδόν ξεχάσει. Αλλά βλέπετε κι εδώ το μυαλό όλων είναι στο «να πάρει ένα χαρτί, γιατί θα του χρειαστεί». Σε ποιόν; Μα στο Δημόσιο βέβαια όπου εκεί η τυπική και μόνο απαίτηση των γνώσεων εξαντλεί τη ουσία.

Ο κάθε αιρετός άρχοντας λοιπόν, πρέπει να έχει γύρω του ανθρώπους που τον συμβουλεύουν, διότι δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να είναι άμισθοι και το κριτήριο της επιλογής τους από τον αιρετό εκπρόσωπο είναι η καλή επικοινωνία του μαζί τους και η σύμπλευσή τους σε θέματα ηθικής και πολιτικής και η ειδική γνώση κι επαγγελματική κατάρτιση που αποδεδειγμένα έχουν.

Με τους ανθρώπους αυτούς ο κάθε αιρετός θα πρέπει να κάνει τακτικά συζητήσεις και να ζητά την γνώμη τους.

Επίσης, σε καιρούς σαν κι αυτούς, ο Δήμαρχος πρέπει να φροντίσει να αξιοποιήσει την διάθεση εθελοντικής προσφοράς νέων ανθρώπων, δημοτών, που μπορεί να είναι προς το παρόν άνεργοι, και οι οποίοι ίσως έχουν ενδιαφέρον και για εργασιακή πρακτική εμπειρία να ασχοληθούν με συγκεκριμένα θέματα. Μάλιστα επειδή μπορεί ο Δήμος ως θεσμός να μην μπορεί να το κάνει, σίγουρα μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο του συντονιστή κάποιος άλλος φορές (π.χ. κάποια δημοτική επιχείρηση.

Όμως για να δουλέψουν όλοι ετούτοι, σύμβουλοι έμμισθοι και μη και εθελοντές, πρέπει να ξέρει η Δημοτική Αρχή το τι χρειάζεται να γίνει. Να διατυπώσει δηλαδή τα ερωτήματα που όλοι αυτοί καλούνται να απαντήσουν θεωρητικώς κι εμπράκτως. Αυτό είναι η πολιτική πράξη που καλείται να κάνει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, και μάλιστα όσο πιο αναλυτικά γίνεται.

Κι αν τα προβλήματα αυτά, διαπιστωθεί πως δεν μπορεί, πράγματι, να τα λύσει ο Δήμος με το προσωπικό που διαθέτει, τότε πρέπει να καταφύγει στην πρόσληψη συμβούλων αλλά όμως με συγκεκριμένη αποστολή η οποία έχει αρχή και τέλος.

Επειδή η πληρωμή της αμοιβής του συμβούλου γίνεται με λεφτά των δημοτών, είμαι σίγουρος ότι κανείς δημότης δεν θέλει να πληρώνει γενικώς συμβούλους. Αλλά εάν πρόκειται – για παράδειγμα- να σχεδιάσουμε τις προδιαγραφές του πληροφορικού συστήματος των οικισμών του Δήμου ή τον ηλεκτρονικό τρόπο που θα λειτουργούν οι οικονομικές υπηρεσίες, τότε καλό είναι να προσλάβει ο Δήμαρχος σύμβουλο ο οποίος θα πρέπει να παραδώσει σε συγκεκριμένη χρονική διάρκεια το συγκεκριμένο έργο.

Οπότε, πριν προβεί ο Δήμαρχος ή κάποιος Αντιδήμαρχος σε προκήρυξη κάποιας έμμισθης θέσης, πιστεύω ότι είναι χρήσιμο και για τον ίδιο να περιγράψει τι συγκεκριμένα θέλει να κάνει και πότε το χρειάζεται. Η παράθεση τυπικών προσόντων των υποψηφίων που –κι ας με συγχωρήσουν οι δημοτικοί άρχοντες αλλά αυτά που ζητούσαν ήταν τα πολύ ελάχιστα- μπορεί να είναι σύμφωνη με το γράμμα του νόμου δεν είναι όμως αρκετή για να εγγυηθεί την ποιότητα της συνεργασίας με τον σύμβουλο που θα επιλεγεί κι εύχομαι στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι να έχουν κάνει την προετοιμασία τους.

Προκαλεί εντύπωση πάντως, που σε μια περίοδο κρίσης και ύπαρξης ανεργίας κυρίως στους νέους επιστήμονες, από όσα κατάλαβα μόνο δύο (2) ήταν εκείνοι που υπέβαλαν υποψηφιότητα για την συγκεκριμένη θέση. Η οποία θέση, έτσι όπως περιγράφεται γενικώς και αορίστως, θα έπρεπε να προκαλέσει το ενδιαφέρον σε τουλάχιστον είκοσι (20) υποψήφιους.

Είναι πιθανόν οι άλλοι να μην πληροφορήθηκαν την προκήρυξη. Μπορεί επίσης οι νέοι άνεργοι να αφήνονται στην μέριμνα του μπαμπά και της μαμάς που αυτοί κυρίως ψάχνουν κάτι με τις γνωριμίες και τους γνωστούς «κάπου να χωθεί το παιδί» και όχι προσέχοντας τις τοιχοκολλήσεις στο Δημαρχείο. Μπορεί επίσης να θεωρήθηκε η συγκεκριμένη θέση υποτιμητική και οι νέοι να ψάχνουν κάτι στην Αθήνα. 

Το βέβαιο είναι ότι για την μικρή προσέλευση υποψηφίων δεν φταίει η Δημοτική Αρχή. Η διαδικασία της προκήρυξης τυπικώς υπήρξε άψογη. Όμως, εφόσον η Δημοτική εξουσία είδε τέτοια χαμηλή συμμετοχή, μάλλον θα έπρεπε να επαναλάβει τον διαγωνισμό. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι σύννομο, δίκαιο και . . . πολιτικώς ορθό. Αυτό ίσως αποτελέσει μια εμπειρία για αντίστοιχες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής στο μέλλον.

Το θέμα πάντως που τελικά κυριάρχησε στους σχολιαστές των μπλογκ, είναι το ότι ο συγκεκριμένος σύμβουλος –τον οποίο αν και δηλώνει έστω κι εμμέσως Θεσπιεύς (;) δεν γνωρίζω- έχει συγκεκριμένη πολιτική δραστηριότητα η οποία κανονικά θα έπρεπε να θεωρείται ιδιαιτέρως θετικό στοιχείο. Όχι η κομματική του ένταξη, αλλά το ότι συμμετέχει ενεργά στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στην κοινωνία όπου ανήκει, εγώ τουλάχιστον το θεωρώ θετικό.

Διαβάζοντας τα σχόλια των πολιτών –τα περισσότερα των οποίων είναι μάλιστα ανώνυμα- αντιλαμβάνεται ο καθείς την καχυποψία τους ειδικά για τον συγκεκριμένο σύμβουλο που τελικά επελέγη παρόλο που -το ξαναλέω- η διαδικασία υπήρξε απολύτως νόμιμη και τυπική.

Αλλά από ότι φαίνεται, σε καιρούς όπου η δυσαρέσκεια γίνεται αγανάκτηση και «πάει πλατεία», το να ψάχνει κάποιος με ψυχραιμία να βρει την ουσία χωρίς να παγιδεύεται σε ιδεοληψίες κάθε λογής, του παρόντος και του παρελθόντος, είναι μάλλον πολυτέλεια.

8 σχόλια:

  1. Θα πληροφορήσω τους αναγνώστες ότι η θέση του ειδικού συμβούλου του ειδικού συνεργάτη κλπ των αιρετών είναι ήδη κατειλημένη από πρίν . Συνήθως δεν έχουν τα πτυχία που χρειάζονται , Τον επιλέγει ο Δήμαρχος και μόνο αυτός . Τα προσόντα που αναφέρονται στην Προκήρυξη είναι αυτά που έχει ο κολλητός που θα πάρει . Αυτό που κάνουν είναι να ρουφιανεύουν , να γλείφουν τον Δήμαρχο γιατί αλλιώς θα τους ξαποστείλει και χαίρονται κιόλας που είναι δίπλα στην εξουσία. Σου λέει και που θα βρω δουλειά στις δύσκολες αυτές στιγμές? Ένας άνθρωπος με προσόντα που θα μπορούσε να βρεί εργασία στον ιδωτικό τομέα θα πήγαινε σ΄έναν Δήμο για να είναι γραμματέας? Τους έχουν σήκω΄πάνω -κάτσε κάτω γιατί στα στελέχη του Δήμου του δεν μπορεί να τα κάνει αυτά . Δεν του χαίδεύουν τ΄αυτιά . Δεν του λένε ότι σ΄αυτήν την δύσκολη ώρα που περνάει η χώρα και με άδεια τα ταμεία των Δήμων δεν μπορούν να κάνουν τίποτε . Αυτοί οι σύμβουλοι είναι οι γλύφτες κάθε εξουσίας. Φυλάνε κατουρημένες ποδιές για να πάρουν αυτή την θέση . Κι ωσ γίνεται συνήθως επειδή ξέρουν ότι έχουν να ξεπληρώσουν γραμμάτια κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν . Πουλάνε την αξιοπρέπεια τους στον κάθε Δήμαρχο και όχι τις συμβουλές τους που αμφιβάλλω αν έχουν και την κατάρτιση να το κάνουν .
    Προσκυνάνε τον Δήμαρχο . Είναι σαν να είναι αυτοί Δήμαρχοι . Φέρονται σαν φουσκωμένα παγώνια . Είναι αυτοί που δεν μπορούν να κάνουν τίποτε επαγγελματικά από μόνοι τους . Το αστείο είναι ότι κατάντανε γελοίοι διότι οι συμβουλές που παρέχουν στον Δήμαρχο είναι αυτές που έχει σκεφτεί ο ίδιος και αυτοί απλώς του λένε αυτό που θέλει ν΄ακούσει και έχει ήδη σκεφτεί . Ωράίο ε? Παίρνεις κάποιον τον πληρώνεις με χρήματα του έλληνα φορολογούμενου για να σου λέει αυτά που θέλεις .όπως είπε και ο φίλος μας ο Βουλγαράκης αφού είναι νόμιμο είναι και ηθικό .Κι εγώ αναριωτιέμαι αν ο Σοφοκλής ήταν έλληνας ή εξωγήινος ? Γιατί μόνο ένας εξωγήινος θα έγραφε την Αντιγόνη και όχι Έλληνας .
    Αγανακτώ όχι γιατί πήραν τον συγκεκριμμένο -που ούτε τον ξέρω - αγανακτώ γιατί άνθρωποι που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν αυτόν τον τόπο δεν έουν πρόσβαση στην Δημόσια Διοίκηση γιατί δεν γλείφουν γιατί ξέρουν ότι για να προσφέρεις και να σε πιστέψουν πρέπει να έχεις ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΗΘΟΣ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΧΟ 1000 ΕΥΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγανακτώ γιατί κόβουν την ΄συνταξη της μαμάς μου γιατί ξεπουλάνε αυτήν την χώρα για να μπορεί ο Δήμαρχος Αλια΄ρτου και κάθε Δήμαρχος αυτής τησ χώρας να παίρνει συμβούλους και να τους πληρώνει ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ . ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΜΑΠΑΡΙ . ΓΙΑΤΊ Ο ΓΥΙΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΓΑΙΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΙΔΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ .
    ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΝΙΧΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ . ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. PARAXAIDEYEIS KASTRIWTH.
    ENW PIANEIS TO NOHMA KAI LES OTI EPREPE NA AKYRW8EI H DIADIKASIA LES MPRABO POY META TOSH FASARIA O DHMARXOS EBGALE TA XARTIA THS DIADIKASIAS STHN EPIFANEIA PRAGMA POY DEN EIXE KANEI TOSO KAIRO.AYTO DEN EPREPE NA GINEI APO AYTH TH DHMOTIKH ARXH.TO GRAMMA TOY NOMOY TO THRHSAN ALLA STA MOYLWXTA.PHGAINE STON DHMO OYTE PINAKAS ANAKOINVSEWN YPARXEI.MIA TZAMARIA ME 20 XARTIA ANTE BGALE AKRH .KAI POTE EPREPE NA PERASEI NA TO DEI KANEIS?KA8E MERA?KAI POSOI DIABAZOYN SHMERA TOPIKES EFHMERIDES?O NOMOS LEEI SE MIA ..ENTAJEI MAS PEISANE..KAI AN DEN KANEI AYTA TA SOBARA POY PROTEINEIS?ALLA KOYBALA XARTIA APO OROFO SE OROFO?POSA PAIDIA EXEI NA 8REPSEI?GIATI DEN HTAN OROS TO EGGAMOS +PAIDIA GIA PERISSOTERA MORIA SE IDIES GRAMMATIKES GNWSEIS??

    MPAZEI APO PANTOY H YPO8ESH
    KAI ESY OLO GLYKOLOGA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μην γραφετε greeklish μην είστε ανόητοι υποστηρίξτε την Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έχεις οίσρτο σήμερα ανώνυμε 10.11 και ζήλεψε κι ο ελληνόφωνος από κάτω.Μιλάς σα να γνωρίζεις τη δουλειά του συμβούλου,του γλύφτη,του ρουφιάνου,του οσφυοκάμπτη (δικά σου λόγια).αναρωτιέμαι μήπως υπήρξες ή μήπως ήθελες να είσαι και δεν πρόλαβες.Και επειδή ξέρω τον Δήμαρχο και το ήθος του εδώ και 12 χρόνια που τον είχα δάσκαλο,είμαι βέβαιος ότι για να λες αυτά δεν τον ξέρεις ούτε στην όψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ηρεμήστε. Δεν γνωρίζω τα περί ανακοινώσεων, πινάκων κ.λπ.. Οπότε καταλογίστε μου μικρότερη ευθύνη.

    Το ότι είχαμε δάσκαλο τον Δήμαρχο δεν σημαίνει ότι είναι ηθικός όσο νομίζαμε. Γιατί καμιά φορά απογοητεύεσαι και από ανθρώπους που θαυμάζεις. Προφανώς δεν εννοώ ότι είναι ανήθικος αλλά όταν παθαίνεις πρέπει να μαθαίνεις και να κρατάς μικρό καλάθι. Δεν έχω καμία ένδειξη ανηθικότητας. Ελπίζω αυτή τη φορά να επαληθευτεί η εκτίμησή μας για την ποιότητα του Δημάρχου. Η ζωή είναι μια δοκιμασία που κρίνεσαι στο τέλος.

    Λάθη θα κάνει οπωσδήποτε. Δεν κάνει λάθη μόνο αυτός που δεν δουλεύει. Λάθη τα οποία θα παραδεχτεί. Είμαι σίγουρος ότι αυτή ο κ. Ντασιώτης θα τα έχει κάνει με αγνή πρόθεση.

    Επίσης, ως προς την ανάρτηση της ανακοίνωσης. Δεν έχω ιδέα για τις διαδικασίες, ούτε για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ξέρω όμως ότι δεν χρειάζεται να είναι κάτι παράνομο για να είναι ανήθικο.

    Τέλος, διαβάζοντας το βιογραφικό του κ. Μπατσούλη βλέπω τα διττά οφέλη που μπορεί να έχει ο Δήμος από εκείνον. Αφενός μπορεί να εκμεταλλευτεί τις γνώσεις του μιας και έχει σπουδές και γνωστικό υπόβαθρο και, αφετέρου, να αποσπάσει την εύνοια της Διοίκησης για χρηματοδοτήσεις του Δήμου μας λόγω του παρελθόντος και του παρόντος του μέσα στην παραγωγή πελατών της κυβερνητικής και κυβερνώσας παράταξης. Δεν είναι λίγο να γνωρίζεις τη ραχοκοκαλιά ενός διεφθαρμένου μηχανισμού (και να είσαι και κομμάτι της).

    Τώρα, όσον αφορά στο εάν είναι χρήσιμες ή απαραίτητες οι γνώσεις του εν λόγω συμβούλου για τον Δήμο. Δεν ξέρω τις ανάγκες του. Μπαίνει όμως η διάσταση της ανταπόδοσης από το καραγκιόζικο κομματομηχανισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε απάντηση του Γιάννη ο ανώνυμος λέει ότι δεν έχω ανάγκη κανένα κομματόσκυλο για να μπω στην θέση την ζηλευτή του συμβούλου ευτυχώς για μένα δεν έχω να ξεπληρώσω γραμμάτια, ευτυχώς υπάρχει και το ΑΣΕΠ ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΑΝΝΗ και όσο για τον Δήμαρχο σου τον δάσκαλο σου να τον χαίρεσαι και να τον γλείφεις καλά μπας και σε βολέψει και εσένα που τον ψηφίζεις ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι αφού είσαι τόσο ξεκάθαρος και αποφασισμένος και μπράβο σου,γιατί δεν τα γράφεις επώνυμα για να ταρακουνήσεις και μας τους γλύφτες;Από την εμπειρία μου πάντως κατι "γεναίους"σαν εσένα έχω γνωρίσει να είναι σφουγκοκολάριοι των πολιτικών.Το πρωί γλύφτες και το βράδυ επαναστάτες.Μακάρι εσύ να είσαι η εξαίρεση,αλλά οι εξαιρέσεις δεν είναι ανώνυμες.Για τον Δασκαλό μου,είμαι περήφανος και ευχομαι να πετύχει και ως Δήμαρχος και που ξέρεις, μπορεί εγώ να μην έχω ανάγκη κανέναν,εσύ όμως να χρειαστεί να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διάφορα