Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Καλά νέα αλλά ακόμα πιο καλά τα έργα



Πήρα το ακόλυθο Δελτίο Τύπου (με πλάγια γράμματα)




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
 ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ                                  
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                               Αλίαρτος 16-05-2011
                             

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε νέα εποχή περνάει ο καλλικρατικός Δήμος Αλιάρτου, καθώς δύο μεγάλα έργα που αφορούν:

  • ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

  • ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΕΕΛ)»

έλαβαν θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης και προχωρά η διαδικασία ένταξης τους  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για το Περιβάλλον και την Αειφορία.
   
Πρόκειται για έργα ιδιαίτερης σημασίας, καθώς αναβαθμίζουν περιβαλλοντικά, αισθητικά και γενικότερα από άποψη υποδομών τον Δήμο μας.


Η υποβολή της αίτησης ένταξης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν από τις πρώτες ενέργειες της νέας Δημοτικής αρχής, στα μέσα του Ιανουαρίου του 2011 και αντιμετώπισε την έντονη δυσπιστία από την αντιπολίτευση ,ως προς την επιτυχή της έκβαση.

Αξιοποιώντας ότι υπήρχε, χρησιμοποιώντας τους κατάλληλους συμβούλους και δουλεύοντας δυναμικά και αθόρυβα, σήμερα  είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την ένταξη και χρηματοδότηση των έργων.

 Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, τα έργα αυτά δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης.

Η νέα Δημοτική αρχή με επίπονη και μεθοδική εργασία υπόσχεται κι άλλες τέτοιες επιτυχίες.


Λοιπόν, το έργο της αποχέτευσης στο χωριό μας νομίζω ότι είναι από εκείνα που έχει συζητηθεί και ανακοινωθεί πάμπολλες φορές.


Κατά καιρούς εμφανίστηκαν διάφοροι μηχανικοί, σημάδεψαν τους δρόμους και μετά . . . τίποτα.


Θα ήταν χρήσιμο, έστω και ως συλλογική εμπειρία και μνήμη, να μάθουμε πόσες δημαρχιακές θητείες πρέπει να περάσουν, πόσες ανακοινώσεις πρέπει να γίνουν, για να πραγματοποιηθεί έναν τέτοιο, απολύτως αναγκαίο, έργο στα δημοτικά διαμερίσματα στο πέρασμα από τον ένα αιώνα στον άλλον.


Πριν τις εκλογές ακούσαμε ότι οι σχετικές μελέτες για το δίκτυο αποχέτευσης είναι ολοκληρωμένες οπότε, αν καταλαβαίνω καλά το σχετικό δελτίο τύπου που φαίνεται πιο πάνω, τώρα περιμένουμε τα λεφτά για να κάνουμε τα έργα.


Αμήν αλλά νομίζω ότι έχουμε ακόμα δρόμο. Και σ’ αυτόν τον δρόμο χρειάζονται όλοι: τα λεφτά δεν θα έρθουν τόσο εύκολα!


Αδυνατώ να κατανοήσω την στάση της λεγόμενης Αντιπολίτευσης. Δηλαδή ποιες είναι οι επιφυλάξεις και οι καχυποψίες; «Ήμαρτον» που θα έλεγε και ο γνωστός αθλητικός ραδιοσχολιαστής, αλλά εάν δεν υπάρχουν ουσιαστικά πράγματα για να πει και να προτείνει κάποιος η καλύτερη συνεισφορά του είναι η σιωπή!


Στο επίπεδο του Δήμου μας, η λεγόμενη αντιπολίτευση που διαθέτει αν δεν κάνω λάθος δύο (2) πρώην δημάρχους, έχει να συνεισφέρει ουσιαστικά προτείνοντας τρόπους –στην άπειρη δημοτική αρχή- για να γίνει καλύτερα η δουλειά και δείχνοντας με την στάση της ότι και την ενδιαφέρει η πρόοδος στον Δήμο αλλά και ότι της αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διάφορα