Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΑΣΩΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!

Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΙΚΩΝΑΣ www.kentro-elikonas.gr είναι μια πρωτοβουλία του 
Κώστα Μπαμπούλα. Δεν το ήξερα αλλά όσο το μαθαίνω τόσο μου αρέσει

Αυτό που ακολουθεί το θεωρώ μορφή γόνιμης αγανάκτησης κι εύχομαι να πετύχει. Βέβαια, 
για το θέμα των "αγανακτισμένων" λίαν συντόμως θα επανέλθω.





Δελτίο Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΙΣΗ – ΣΥΖΗΤΙΣΗ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
«ΑΣΩΠΟΣ  -  ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ»
3, 4 και 5 Ιουνίου 2011

Στις 15 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τανάγρας στο Σχηματάρι, μετά από κάλεσμα του Κέντρου Ελικώνας συναντήθηκαν  οι ακόλουθοι φορείς: Εθελοντικές Δυνάμεις Σχηματαρίου – ΕΔΥΣ, Πολίτες για την Αειφορία, Ινστιτούτο Αειφόρου Ανάπτυξης και πολιτισμού, Πολιτιστικό και Πνευματικό Κέντρο Δηλεσίου, Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγ.Θωμά, ‘‘ΩΕΡΟΗ’’ Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταιών, Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτουφίου , Get in Life – Εκδόσεις για να σχεδιάσουν και οργανώσουν στο πλαίσιο της παγκόσμιας μέρας Περιβάλλοντος δράσεις για την απορρύπανση και την προοπτική του Ασωπού.
Από πλευράς του Κέντρου, παρουσιάστηκε η περσινή δράση, όπου μετά από  κάλεσμα της Θέσπιας, συναντήθηκαν οι κόρες του Ασωπού (πόλεις που φέρουν τα ονόματα από τις κόρες του). Ένα πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Ασωπός υπάρχει ελπίδα» το οποίο στηρίχθηκε από πολλούς φορείς της περιοχής και ήταν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας. Στους στόχους που τέθηκαν από την αρχή ήταν ο αποχαρακτηρισμός του ποταμού απο αγωγό βιομηχανικών λημμάτων  όπως και έγινε με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Η εκτίμηση όλων των ανωτέρων φορέων είναι ότι η παρούσα κατάσταση πλήττει κατάφορα την υγεία και την αγροτική οικονομική δραστηριότητα. Η κοινή δράση είναι μονόδρομος για την αποκατάσταση του Ασωπού και την απορρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα.
Διατηρώντας το γενικό τίτλο «Ασωπός: Υπάρχει Ελπίδα», σχεδιάζουμε για το 2011 ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις πηγές ως την εκβολή .
Οι πηγές – Πλαταιές – προσδιορίζονται από τον Κιθαιρώνα, το βουνό του Διονύσου, τόπος όπου έλαβε χώρα η μάχη των Πλαταιών.
Ο κορμός του ποταμού – Οινόφυτα – η άναρχη βιομηχανική ανάπτυξη και η έλλειψη  ελέγχων μετέτρεψε τον ποταμό σε αγωγό ανεπεξέργαστων βιομηχανικών λημμάτων.
Η εκβολή, το Δέλτα του Ωρωπού, ένας μοναδικός υδροβιότοπος για το οικοσύστημα. της Αττικοβοιωτίας.
Παρουσιάσεις, συζητήσεις, προβολές, χορευτικά, μουσικοθεατρικές παραστάσεις θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Καλούμε κάθε φορέα της περιοχής να συνδράμει στην υλοποίηση του προγράμματος Ασωπός Υπάρχει Ελπίδα. Σκοπός μας είναι ο Ασωπός να ξαναπάρει το σκήπτρο του Θεού των Ποταμών και του Καθαρού Νερού, όπως του αρμόζει.
Το πρόγραμμα αναλυτικά:
Για πληροφορίες: info@kentro-elikonas.gr
Κέντρο  Ελικώνας,   
Θεσπιές  Βοιωτίας, τ. κ. 32002- Βάγια
τηλ.: 22620 65653,κιν.: 6973556686,   6944528811








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διάφορα