Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Φθινοπωρινές συνάξεις


"Όσους μένουν πίσω δεν τους αγαπούν" που λέει η Χαρούλα Αλεξίου και τους ξεχνούν στους δικτυότοπος και τα ιστολόγια λέω εγώ.

Έπεσε δουλειά και χαθήκαμε και καιρός είναι να θέσουμε την ατζέντα των προβληματισμών, που λένε και οι επίσημοι.

Λοιπόν, η καλή φίλη και γνωστή μας Δημοτική Υπάλληλος μου θύμισε το ενδιαφέρον κείμενο του συμπατριώτη μας (από την Χαιρώνεια) Πλούταρχου για τα κακά του δανεισμού οπότε εδώ  μπορείτε να διαβάσετε τα βασικά σημεία –αν και σας προτείνω να αγοράσετε το βιβλίο- των συμβουλών του Πλούταρχου και να διαπιστώσετε πόσο σύγχρονος είναι.


Βέβαια πρέπει να πούμε ότι υπάρχει και καλός, αναπτυξιακός δανεισμός και οι φίλοι οικονομολόγοι ίσως συνδράμουν να τεκμηριώσουν την άποψη αυτή, οπότε ας μείνουμε στον κακό δανεισμό, έτσι όπως τον περιγράφει ο Πλούταρχος και που είναι αποτέλεσμα της αμυαλιάς και της σπατάλης.

Στην Ελλαδική μας πραγματικότητα τέτοιο δανεισμό έκανε το Κράτος (και οι Κυβερνήσεις) κι εμείς, οι πολίτες, περιοριζόμαστε να ακούμε τα νούμερα και τις θεωρίες "ειδικών", "επιστημόνων" και οικονομολόγων που μας κοίμιζαν ενώ τώρα τα νούμερα αυτά ζωντάνεψαν, μας καταπλακώνουν και αφανίζουν τις οικονομίες μας.

Η δεύτερη είδηση είναι η συνάντηση με τον Χ. Γιαναρρά που οι νέοι συμπατριώτες μας οργανώνουν στην Θήβα . Σπεύδω να πω ότι από την άποψη της περιγραφής της κατάστασης έχουμε μάλλον χορτάσει κι εκείνο που λείπει είναι το δέον γενέσθαι, σε κεντρικό πολιτικό αλλά και σε τοπικό ή και ατομικό επίπεδο. Δεν περιμένω από τον κ. Καθηγητή να φωτίσει αυτό το θέμα αλλά ας πούμε ότι όλο και κάποιος νέος θα τολμήσει να ρωτήσει.

Τέλος, για σήμερα, ο Δήμος μας –αλήθεια τι γίνεται με την επίσημη ονομασία Αλιάρτου-Θεσπιών;- όταν εμείς κάναμε τα μπάνια μας, άλλοι στις παραλίες και άλλοι στους κρεμμυδότοπους, ετοίμασε ολόκληρο Στρατηγικό Σχέδιο και συγκαλεί την πολυμελή Επιτροπή Διαβούλευσης σε συνεδρίαση για συζήτηση. 

Παρακαλώ να διαβάσετε το σχετικό πόνημα , χωρίς να βιαστείτε να βαρεθείτε, και έστω και καθυστερημένα να στείλετε τις απόψεις σας δια του ερωτηματολογίου.

Αυτά προς το παρόν και καλό Φθινόπωρο (χωρίς βροχή και με κακή παραγωγή σταφυλιών λόγω περονόσπορου θα χρειαστεί κουράγιο και προσπάθεια για να περάσουμε καλά!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διάφορα