Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗ . . . ΜΕΡΚΕΛ!









Δεν ξέρω γιατί αλλά δυσκολεύομαι να φανταστώ την κ. Μέρκελ σε ρόλο Σαλώμης με τον παγερό Ρομπάιν στο ρόλο του Ηρώδη και συνδαιτυμόνες όλους τους άλλους εταίρους, που μπροστά τους και μετά τον ονειρικό χορό της να την ρωτά όλο γλύκα τι θέλει να της κάνει κι αυτή ναζιάρικα να του λέει "έναν Έλληνα στην φυλακή". 

Για αυτό κι η Σαλώμη που διάλεξα να συνοδεύει την ανάρτηση, είναι έργο του Γάλλου ζωγράφου Γκουσταβ Μορώ (Gustave Moreau), του 1876. Ωραίο και καμιά σχέση με την κ. Καγκελάριο. Ακόμα κι αν είχα παρόμοια φωτογραφία της Μέρκελ, δεν θα τολμούσα να την παρουσιάσω γιατί θα τρομάζαμε όλοι μας! Δεύτερη φορά που αναφέρομαι στην Γερμανίδα κι ελπίζω να την γλιτώσω.

Κάπως έτσι μας τα είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και ανησυχώ. Σαν εσωστρέφεια της πολιτικής ζωής μου φαίνεται. Σα να γίνονται όλοι όπως στου ΣΥΡΙΖΑ το μαγαζί και θέλουμε και εμείς υποταγμένοι να ομφαλοσκοπούμε. 

Και καλά αυτοί που δεν κυβερνούν έχουν την πολυτέλεια να λένε και να κάνουν ότι θέλουν. 

Η κυβέρνηση όμως;

Με τέτοιου είδους απειλές και επιστροφή στο παρελθόν που είναι σαν μέλλον θα ασχολείται; Αυτή είναι η εφεδρεία της;

Και άιντε και βάλαμε κάποιον φυλακή, ας πούμε τον αλήστου μνήμης απίθανο κ. Κοντοπυράκη της Στατιστικής Υπηρεσίας. Ο μόνος Γιάννης που ταιριάζει να του κόψουμε το κεφάλι είναι ο Παπαθανασίου αλλά αυτός έχει άλλοθι. 

Θα ικανοποιηθεί η Μέρκελ και οι . . .
. . . βλοσυροί Τεύτονες, Σάξονες, Φράγκοι και Λατίνοι τραπεζίτες;  Διότι σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα (το άκόλουθο από το http://www.freecity.gr)  
στο παρασκήνιο  διεξάγεται μια σκληρή ευρωπαϊκή μάχη γύρω από το τι είναι και ποιος θα ελέγχει το ευρώ,  με αφορμή την ελληνική δημοσιονομική κρίση. Το αποκαλύπτει η αρθρογραφία κορυφαίων οικονομολόγων, με τελευταίο παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο διασταύρωσαν τα ξίφη τους από τις στήλες των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ο Ιταλός Τομάσο Παντόα-Σκιόπα (πρώην υπουργός Οικονομικών και κεντρικός τραπεζίτης) και ο ΓερμανόςΌτμαρ Ίσιγκ. Ο Ιταλός εξηγεί γιατί η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα, ο Γερμανός γιατί πιστεύει ότι δεν πρέπει να δώσει την παραμικρή βοήθεια. Οι τίτλοι είναι χαρακτηριστικοί: "Γιατί η Ευρώπη δεν αντέχει να σώσει την Ελλάδα" και "Γιατί η Ευρώπη δεν αντέχει να αφήσει την Ελλάδα μόνη της".

Όταν οι μεγάλοι ρίχνουν τα ζάρια τους, εμείς θα φάμε τις καρπαζιές!

Για αυτό είναι καιρός να σοβαρευτούμε και να δούμε πραγματικά το άνοιγμα οικονομίας και κοινωνίας μας προς την ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την στήριξη του λαϊκού εισοδήματος, τις εξαγωγές. Έτσι που πάμε δεν θα μας φάνε οι ξένοι, αλλά οι σκόροι. 

Εδώ γίνεται ένας πόλεμος για την κυριαρχία της εξουσίας στην μελλοντική Ευρώπη και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση συζητάνε και τσακώνονται για το από πότε θα αρχίσει την έρευνα της η εξεταστική επιτροπή: από το 1997, το 1989, 1981, ή το 1821! 

Έτρεξε αμέσως ο Σαμαράς και ο Καρατζαφέρης να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό να ζητήσουν διευκρινήσεις για το τι και το πώς της νέας εξεταστικής. 

Ο Σαμαράς διακήρυξε το σπάσιμο της συναίνεσης. Ουάου! Τρομάξαμε! 

Δηλαδή τι θα γίνει τώρα; Ο Μανώλης θα γίνει εισοδιστής στο ΠΑΜΕ και θα ξεσηκώσουν τον λαό για την τελική έφοδο;  

Έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι η εικόνα της Ελλάδας, ως χώρας μέλους της ΕΕ με νόμισμα το ευρώ, δεν είναι η καλύτερη αυτή την περίοδο. Μα και άλλες χώρες είναι σε κατάσταση αντίστοιχη από εμάς. Για αυτό το πιο καλό σχόλιο έγινε από τον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό που μας χαρακτήρισε πειραματόζωα της ΕΕ.

Εδώ, στην πλάτη μας, θα δοκιμαστούν μέτρα και πολιτικές πριν εφαρμοστούν και σε άλλους. Όμως σε κάθε πείραμα ενδιαφέρει η εγκυρότητα των μετρήσιμων μεγεθών και για αυτό φωνάζουν οι εταίροι μας. Χωρίς επαρκής μετρητικούς μηχανισμούς, με κάλπικα στοιχεία, πως διάολο θα σιγουρευτούν ότι τα όποια μέτρα που πήραν εδώ θα μπορέσουν να τα πάρουν και στην Ισπανία για παράδειγμα.

Ε! λοιπόν ας το πάρουν χαμπάρι: δεν μπορούν.

Θα καταφέρουν οι δικοί μας να χαλάσουν τη σούπα και να αλλάξουν τη συνταγή. Να σπρώξουν τα σκουπίδια κάτω από τα χαλί. 

Εγώ εσύ και ο γείτονας θα την πατήσουμε πάλι. Η αλλοίωση των στοιχείων και η εφαρμογή δημιουργικής λογιστικής, δεν θα είναι μόνο για τους ξένους. Δεν είναι πια για τους ξένους. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτοί, οι κουτόφραγκοι,  θα πάρουν αυτά που τους χρωστάμε – διότι για αυτό γίνεται ο καυγάς. Μη νομίσετε ότι γίνεται για το μερίδιο αγοράς στις λαϊκές της Γερμανίας και Ολλανδίας που κερδίζουν τα δικά μας τα μπρόκολα!

Εμείς οι ντόπιο, οι ιθαγενείς, θα φάμε τα χαλασμένα μαγειρέματα που μας ετοιμάζουν  οι ντόπιο προύχοντες. Εμείς που είτε χωρίς να το θέλουμε ή γιατί δεν το καταλαβαίνουμε, για αυτό τους επιλέγουμε και τους βοηθάμε μετά να το κάνουν. Αυτοί μας κολακεύουν από τα μπαλκόνια ή στις περιοδείες τους στα καφενεία, κάνουν κάνα διορισμό, κάνα διακανονισμό δανείου και η ζωή συνεχίζεται προς τη μιζέρια.

Εγώ πάντως λέω να πάρουμε την κουτάλα και να μαγειρέψουμε κάτι για εμάς. Μάλλον θα είναι καλύτερο και μπορεί και να την γλυτώσουμε.





 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διάφορα