Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ανθρωπος στους κόκκους του καφέ χωμένος και χαμένος


Εν αναμονή της Συνόδου Κορυφής, ο ΕΡΜΟΣ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗΣ προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία ψυχομέτρησης.
 

Προσπάθησε να βρεις τον άνθρωπο που είναι κρυμμένος στους κόκκους του καφέ και μέτρησε τον χρόνο μέχρι να τον εντοπίσεις. 
 

Οι ψυχολόγοι λοιπόν λένε πως αν τον βρεις μέσα σε 3 δευτερόλεπτα, το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου σου είναι πιο αναπτυγμένο σε σχέση με από τους άλλους. Είσαι φυσικός ψηφοφόρος των Οικολόγων και του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρικτής κάθε κατατρεγμένου. Α, σου αρέσουν και τα καλλιτεχνικά κάθε λογής.
 

Θυμίζω ότι στο δεξί ημισφαίριο αναπτύσσεται ο συναισθηματικός κόσμος ενώ στο αριστερό η λογική.
 

Αν βρεις τον άνθρωπο σε ένα (1) λεπτό, τότε το δεξί ημισφαίριο σου είναι το ίδιο αναπτυγμένο όπως και στους άλλους.
Αν κάνεις έως τρία (3) λεπτά να βρεις τον άνθρωπο, τότε κάπου το δεξί ημισφαίριο καθυστερεί και μάλλον πρέπει να φας περισσότερη πρωτεΐνη.
Αν περάσουν τα τρία λεπτά κι ακόμα δεν τον έχεις βρει, τότε ξεκίνα τις παρόμοιες ασκήσεις για να δυναμώσεις το δεξί σου εγκεφαλικό ημισφαίριο. Πάντως καλού κακού σταμάτα να κάνεις ολονυχτίες στον Λιακόπουλο και να πιστεύεις σε θεωρίες συνομωσίας.
 

Όπως θα δεις τελικά, ο άνθρωπος υπάρχει εκεί κρυμμένος.
 

Αναλογίσου όμως,  πόσοι άνθρωποι που σε περιμένουν να μιλήσουν μαζί σου, να τους βοηθήσεις, να σε γνωρίσουν, να αγωνιστείτε μαζί, είναι κρυμμένοι στο πλήθος που σε περιτριγυρίζει και δεν τους βλέπεις!

5 σχόλια:

  1. Ο άνθρωπος είναι κάτω και αριστερά, αλλά πάντα ότι είναι καλό είναι δεξιά, όπως και το ημισφαίριο. Αναλογίσου και εσύ ΕΡΜΟΚΑΣΤΡΙΩΤΗ πόσοι άνθρωποι θέλουν να σε δουν και να σου σφίξουν το χέρι, αλήθεια θέλω να σου στείλω ένα δώρο, υπάρχει τρόπος; Γνωστός - Άγνωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από αυτή την ανάρτηση Ερμε , δεν κατάλαβα
    γρί,΄ισως τα ημισφαίριά μου να λειτουργούν καθυρεστημένα και δεν μπορούν να βγάλουν νόημα.

    Κάποτε κουβέντιαζαν δύο φίλοι επί πολλές ώρες και αφού εξάντλησα όλα τα προς συζήτηση θέματα,είχαν όμως όρεξη να συνεχίσουν, τον ρωτάει ο ένας ...δεν μου λές αυτό το άλογο που ψόφισε,το έχετε ; του απαντάει ο άλλος... αφού ψόφισε πώς να το έχουμε ; Ε...να κουβέντα να γίνεται ρε φίλε.-
    Και όλα αυτά εν αναμονή Συνόδου κορυφής ;
    Ξ.Μέλις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα στην παρέα,

    Είναι αλήθεια Ανώνυμε 12:51 ότι πολλές εκφράσεις του λαού μας με το «δεξιά» εκφράζουν καλή προαίρεση «να πάνε τα πράγματα δεξιά», στο καινούργιο σπίτι μπαίνουμε με το δεξί πόδι, κ.α. Δεν γνωρίζω πόθεν προέρχονται αυτές οι προλήψεις. Δύσκολα μπορεί να υποστηριχθεί όμως το ίδιο για τα πολιτικά κόμματα που ανήκουν στην Δεξιά, τουλάχιστον στην πατρίδα μας, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

    Σε ότι αφορά τα ημισφαίρια του ανθρώπινου εγκέφαλο, νομίζω ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια. Αμφότερα είναι χρήσιμα.

    Ξ. Μελις, διάβασε το σχόλιο του προηγούμενου και θα καταλάβεις. Εικόνες σαν κι αυτή διαμορφώνονται με τέτοιο τρόπο για να οξύνουν την αντίληψη των ανθρώπων. Μια χαρά δουλεύει το μυαλό σου. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Μπορείς να ξεχωρίσεις πράγματι κάτω αριστερά το μικρό κεφάλι να ξεχωρίζει ανάμεσα στους κόκκους του καφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι έχεις δίκηο Έρμε.Βιάστηκα να κάνω σχόλιο.Ξ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ποιους κόκκους αναφέρεστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διάφορα