Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Η αβάσταχτη μοναξιά της κ. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τριφίμων





Πολλοί μίλησαν για θέατρο του παραλόγου αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για κωμωδία αυτό που βλέπουμε εμείς αυτές τις ημέρες στους κλειστούς κόμβους της Εθνικής. Μια κωμωδία με τραγικές συνέπειες για εμάς τους ίδιους αλλά και για άλλους επαγγελματίες. Θα περιοριστώ στα του νομού μας αλλά είμαι βέβαιος ότι ανάλογα συμβαίνουν και στις άλλες περιοχές.


Βουλευτίνες και Νομαρχαίοι παρέλασαν από το Κάστρο που είμαστε μαζεμένοι  και όπως καταλαβαίνω τώρα αυτό έγινε για να γραφούν τα σχετικά δελτία τύπου και με καμιά διάθεση κατανόησης του προβλήματος.


Η Τσόνογλου ζήτησε να δώσουμε τόπο στην οργή!  Η Αγάτσα να δείξουμε κατανόηση: Μου θύμιζαν καμώματα που κάνουν οι κοπελίτσες όταν παίζοντας τις κουμπάρες τσακώνονται,  δεν μιλιούνται και στέλνουν αντιπροσωπείες συμφιλίωσης.


Αν αυτό είναι πολιτική παρουσία και νέο πνεύμα στην άσκηση της πολιτικής, να τους χαίρεται τους βουλευτές του ο Πρωθυπουργός!


Οι βουλευτές, ο κ. Νομάρχης τα στελέχη σε τοπικό επίπεδο κάνουν δημόσιες σχέσεις χειρίστου είδους: δεν τολμούν να υποστηρίξουν τις προτάσεις της κυβέρνησης και μας κτυπάνε φιλικά στην πλάτη:
  • Αν έχει δίκιο η Υπουργός γιατί δεν υποστηρίζουν τις απόψεις της
  • Αν έχουμε εμείς γιατί δεν μπαίνουν μπροστά και ως εκπρόσωποι να το προβάλλουν στα κανάλια και στον Τύπο;  
Τέτοιος ζωώδης πολιτικός αμοραλισμός δεν είναι προπομπός καλών εξελίξεων για την κοινωνία μας!

Μόλις χθες (27 Ιαν 2010) και προφανώς μετά από αυτή την εικόνα,  το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να ξαναπάνε οι βουλευτές στα μπλόκα,  πιο διαβασμένοι αυτή την φορά.


Η ιστοσελίδα αυτή προκηρύσσει διαγωνισμό και καλεί την κ. Υπουργό στην επιτροπή του Διαγωνισμού και ως κριτή:


Όποιος βουλευτής πει με δικά του λόγια το τι προτείνει η κ. Υπουργός και τι σημαίνουν αυτά για την εκλογική του περιφέρεια, θα πάρει την μισή από την αναμενόμενη επιδότηση μου!
Κανείς από ατούς δεν έχει καταλάβει τι προτείνει η κ. Κατερίνα Μπατζελή, που φαίνεται να είναι η μόνη σχετική. Είναι η μόνη -άντε και ο σκανδαλοκυνηγός Υφυπουργός της - που από ότι φαίνεται μπορεί να υπερασπιστεί την στρατηγική της πρόταση.


Αλλά τέτοια μοναξιά; Συγκεντρωτισμός ή έλλειψη κατανόησης του οράματος από τους άλλους;


Την έβλεπα αυτές τις ημέρες, στην εκδήλωση του Ζαππείου, στις εκπομπές και την λυπήθηκα. 


Κανείς προστατευτικός μηχανισμός  (εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου, ειδικοί και τεχνοκράτες) αλλά και καμία επικοινωνιακή βοήθεια (άλλοι βουλευτές στις τόσες εκπομπές, κάποιος αγρότης που μοιράζεται το όραμά της). Τίποτα και κανείς. Μόνη αυτή, αναλώσιμη και ηρωικώς πεσούσα!


Παιδί του ΠΑΣΟΚ ή ίδια με αξιόλογη εμπειρία στους μηχανισμούς της  ΕΕ αλλά με φτωχές σπουδές, έπεσε στα βαθειά της ελλαδικής αγροτικής πραγματικότητας  που και οι σύντροφοι της,  τύπου Τόνιας,  διαμόρφωσαν με κολακείες και προγράμματα διαφθοράς.


Οι καιροί που έχουν έρθει απαιτούν από όλους μας συγκεκριμένες, με αριθμούς και στοιχεία, προτάσεις και δεσμεύσεις και όχι αερολογίες και δηλώσεις καλών προθέσεων!


Κανείς στην κυβέρνηση και στις υπηρεσίες δεν μπορεί να εξηγήσει τα αιτήματα των αγροτών και να εκτιμήσει το μέγεθος οικονομικά. Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι αυτό;


Πως θα διαπραγματευτούν μαζί μας; Μάλλον για αυτό δεν διαπραγματεύονται αλλά προτιμούν να μας αφήνουν να μας βρίζουν. Επικίνδυνη μέθοδος που οδηγεί τις πιο πολλές φορές σε αδιέξοδο και καταστροφή.


Θυμάμαι τον αυστηρό τόνο της κ. Υπουργού την ημέρα παραλαβής του Υπουργείου προς του υπαλλήλους και την προτροπή – διαταγή της για να εργάζονται. Μα εάν οι υπηρεσίες του Υπουργείου δεν μπορούν να εκτιμήσουν το ύψος των απαιτήσεων των αγροτών ανά νομό και περιφέρεια, τότε πως θα μπορέσουν να κάνουν αυτά που η ίδια παρουσίασε;


Δηλαδή πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αγροτική ανάπτυξη, αυτό που η Υπουργός παρουσίασε ε γενικές γραμμές; Πόσο θα κοστίσει όλο αυτό το σύστημα; Γιατί είναι σίγουρο ότι θα απαιτηθούν κεφάλαια για την πρόσληψη τεχνικών, γεωπόνων, εκπαιδευτών, να διαμορφωθούν οι νέοι θεσμοί, ελεγκτικοί μηχανισμοί, κλπ.


Το καταπληκτικό και το μέγα της αδιαφορίας θέμα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, ως κόμμα πλέον,  θα έπρεπε να έχουν ενημερώσει τον κόσμο τους από το φθινόπωρο. Εδώ στο Κάστρο, η πλειοψηφία των μπλοκαδόρων είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και είναι αυτοί που είναι και πιο παθιασμένοι.


Αυτή η Γαλατική ευγένεια του Πρωθυπουργού Γιώργου της Υπουργού Κατερίνας και των άλλων του σιναφιού, που σκοτώνει δεν είναι παραγωγική για κανένα κι εξατμίζεται τάχιστα!


Όσο για τους άλλους πολιτικούς εκπροσώπους η ίδια κούραση με κατακλύζει και κρύβω το πρόσωπό μου στο τιμόνι του τρακτέρ.


Η παντελής αλαλία και απουσία της ΝΔ είναι εξηγήσιμη και αναμενόμενη. Του Ορθόδοξου Συναγερμού η αντίδραση επίσης: κραυγές αληθοφάνειας. Της Αλέκας η παρότρυνση συνεπής με την διακήρυξη περί απειθαρχίας και ανυπακοής. Ο δε Αλέξης συμπαθής αλλά με άλλες προτεραιότητες, δικής του πολιτικής επιβίωσης.


Άπαντες διαμορφώνουν ένα σκηνικό συμπαράστασης και συμπάθειας «στον δίκαιο αγώνα μας κλπ.,  κλπ.»  με παντελή άγνοια των όρων και των λεπτομερειών των αιτημάτων μας και προϋποθέσεων και με τα μάτια στραμμένα το γενικό πολιτικό παιχνίδι και το κομματικό του καθενός συμφέρον.

Αισθάνομαι την κατάθλιψη να με γυροφέρνει. 



Ευτυχώς που έπεσε το χιόνι και είδαμε άσπορη ημέρα.

1 σχόλιο:

  1. Γιατρό θέλω, τώρα τόνε θέλω
    Θέλει γιατρό η βουλευτίνα
    www.zougla.gr
    Χ.Ο.
    Τους έκλεισε την πόρτα του ιατρείου στα μούτρα η βουλευτίνα, και όπου φύγει-φύγει. Η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ αισθάνθηκε αδιαθεσία και γι’ αυτό θέλησε να επισκεφθεί το γιατρό της Βουλής. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η Βασιλική Τσόνογλου – Βυλλιώτη «εισέβαλε» στον χώρο, όχι με αέρα ασθενούς, αλλά… χιλίων καρδιναλίων, και φέρεται να απαίτησε κιόλας να την εξετάσει εδώ και τώρα ο γιατρός.

    «Σε δύο λεπτά τελειώνω και θα σας δω», απάντησε ο γιατρός, ο οποίος εκείνη τη στιγμή εξέταζε έναν υπάλληλο.Τι ήθελε και τό ’λεγε; Γύρισαν τα μάτια της βουλευτίνας, που με οργή κατευθύνθηκε στην έξοδο, πέφτοντας πάνω σε έναν άλλο που ήθελε να μπει στο ιατρείο.«Το κτήριο παραλίγο να γκρεμίσει με τη φούρια της», είπε ο άνθρωπος που είδε στην έξοδο την κυρία Βυλλιώτη.

    Posted by βοιωτός at 12:27 μμ 1 comments

    Labels: Τσόνογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διάφορα