Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν

Τους ανθρώπους, όταν τα γηρατειά βαρύνουν την πλάτη τους,  τούς αγνοούν, τούς σκοτώνει η αδιαφορία των υπολοίπων. Αν ο πολιτισμός μιας κοινωνίας αλλά και του κάθε ανθρώπου χωριστά κρίνεται από την στάση που τηρούν αμφότεροι απέναντι στους αδύναμους, τότε και οι ηλικιωμένοι , μια κατηγορία αδυνάμων, είναι κριτές και αξιολογητές για όλους μας για την ηθική και την πολιτιστική στάθμη όλων μας.
Έχουν δικαίωμα στην διαφωνία και στην παρουσίαση της δικής τους άποψης. Όλη αυτή η εμπειρία ζωής τους δεν είναι δα και για πέταμα. Συμφωνούμε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, οι ταχύτητες έχουν μεγαλώσει, οι συνθήκες είναι πιο άγριες και δεν υπάρχει χρόνος καλά καλά για τους νέους, για τα νέα ζευγάρια, τις νέες οικογένειες.  
Εντάξει μπορεί κι εμείς οι γέροι να είμαστε δύσκολοι, να έχουμε "περίεργες" απαιτήσεις αλλά ας μας αναγνωριστεί το δικαίωμα να θέλουμε ο χρόνος και ο κόσμος να πάει πιο αργά. Έχουμε και εμείς ανάγκη από στοργή και την κατανόηση για να ζήσουμε.
Στους νέους ανθρώπους, στα νέα ζευγάρια των συντοπιτών μου, που οι σχέσεις με τις γριές και τους γέρους του σπιτιού δεν είναι σε καλή φάση, αφιερώνω το φιλμάκι:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διάφορα