Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Η αποτυχία της αντιπροσώπου του Βοιωτικού Λαού



Την βουλευτή Βοιωτίας κ. Τσόνογλου, δεν την γνωρίζω εκ του σύνεγγυς. Την έχω ακούσει στο ραδιόφωνο και την έχω δει στην τηλεόραση. Έχει μια τσιριχτή φωνή, λίγο βραχνή, που με ενοχλεί. Μιλάει σαν να απολογείται. Της έχει μείνει από την δικηγορία;

Λένε πως είναι ικανή δικηγόρος αλλά εγώ δεν έχω προσωπική άποψη. Δεν την ψηφίζω -διότι είμαι μάλλον συντηρητικός- αλλά ως πολίτης της Βοιωτίας με ενδιαφέρει ο πολιτικός λόγος και η πράξη της. Και να μη θέλω, είναι αντιπρόσωπός μου.

Με απόφαση του κόμματος της (ΠΑΣΟΚ), συμμετείχε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο της Ζήμενς. Όπως και να το κάνεις, είναι τιμή να έχεις βουλευτή του τόπου σου σε μια τέτοια επιτροπή. Παρόλο τον αυστηρό κανονισμό και την διακριτικότητα, περίμεναν οι πολίτες της Βοιωτίας να δουν να λάμπει το αστραφτερό σπαθί της Δικαιοσύνης και να σηκώνεται ενάντια στους προδότες της αποστολής τους ως εκπροσώποι του Λαού. Κι αυτό το άτεγκτο, το αυστηρό, το τίμιο και αποφασιστικό χέρι της Δικαιοσύνης, θέλαμε να το υποβαστάζει η κ. Τσόνογλου.

Προφανώς μιλάμε για την πολιτική διάσταση της Δικαιοσύνης διότι η άλλη διάσταση, η ποινική που ισχύει για όλους τους άλλους πολίτες, για τους πολιτικούς άνδρες και γυναίκες δεν ισχύει. Για αυτούς όλα αυτά τα σκάνδαλα έχουν παραγραφεί.

Εδώ όμως, με τις δηλώσεις Τσουκάτου και Μαντέλη, τα πράγματα φαίνονταν πιο καθαρά. Επιτέλους κάποιοι θα πήγαιναν φυλακή και λίγη ικανοποίηση, έστω, θα δρόσιζε τις καρδιές μας.

Τελικά όμως, ο κουρνιαχτός που σήκωσαν οι Χριστοφοράκος και Καραβέλας φεύγοντας καθώς και τα μεγάλα κεφάλια και συμφέροντα της Γερμανικής εταιρείας, έπνιξαν τα πάντα. Μέσα από την σκόνη, τα μέλη της Επιτροπής, αφού συζήτησαν για μέρες το σοβαρότατο θέμα των προσχημάτων, πρόβαλλαν και πήγαν στην Βουλή. Σήμερα καταθέτουν το πόρισμα της Επιτροπής στην Βουλή και ήδη οι ‘διαρροές’ επισημαίνουν ότι και πάλι τίποτα δεν βρέθηκε.

Κι εμείς, οι Βοιωτοί, αισθανόμαστε πιο προδομένοι από τους άλλους πολίτες, διότι εμείς είχαμε τον ικανό άνθρωπό μας επιλέξει για αυτή την τόσο σοβαρή αποστολή. Είμαστε σίγουροι ότι κάτι θετικό θα έβγαινε από όλα αυτά και το είχαμε ανάγκη. Διότι η απονομή δικαιοσύνης αυτή την περίοδο, θα μας έκανε να πιστέψουμε και πάλι στο κλονισμένο κύρος της Ελληνικής Πολιτείας. Θα έκανε τους πολίτες να ξεχάσουν όλα αυτά τα ‘αυτοδιαχιεριστικά’ κόλπα -σχεδόν επαναστατικά- της μη πληρωμής των διοδίων και της παράκαμψης των εθνικών οδών αλά Γκλέτσο.

Το δίλλημα τώρα  για την εκπρόσωπο του Βοιωτικού λαού, κ. Τσόνογλου είναι μέγα και δυσβάστακτο. Την κατανοώ απολύτως. Διότι αν και είχε όλα τα τυπικά προσόντα -έγκριτη και έμπειρη νομικός- τελικά μπερδεύτηκε και δεν έχει να μας πει τίποτα. Τζίφος το αποτέλεσμα.

Είναι προφανές ότι την ‘τύλιξαν’, την ‘πίεσαν’ να σιωπήσει και να μην αποκαλύψει τις αλήθειες που σίγουρα θα βρήκε στην έρευνα της.

Δηλώνω ότι όλοι μας, εδώ στο καφενείο, είμαστε μαζί της και τώρα που θα δηλώσει την πικρία της για την αποτυχία της αποστολής της, εμείς θα την παρηγορήσουμε. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε την απαίτηση από μια γυναίκα να τα βάλει με ολόκληρο ‘σύστημα σκοτεινών δυνάμεων’.

Την καλούμε όμως να προετοιμάσει μια παρουσίαση - ομιλία με θέμα αποκαλυπτικό: ‘η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή. Η Δικαιοσύνη είναι γυναίκα ευάλωτη, ευαίσθητη που τρομάζει εύκολα και κλείνει τα μάτια της από φρίκη από όλα όσα βλέπει και παθαίνει και αφωνία για να μη τρομάξουμε κι όλοι εμείς’.

Η Δικαιοσύνη μπορεί να βλέπει και κάποιοι να της κλείνουν το στόμα, αλλά εμείς όλοι θα καταλάβουμε το υπονοούμενο.

Το ακροατήριο ίσως νομίσει στην αρχή, ότι θα πρόκειται για την αυτοκριτική της κ. Τσόνογλου αλλά τελικά θα καταλάβει την ουσία του καταγγελτικού και αποκαλυπτικού της λόγου.

Πολλοί κακεντρεχείς είπαν πως θα έπρεπε η κ. Τσόνογλου βλέποντας το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η Εξεταστική Επιτροπή να παραιτηθεί και να έρθει προς τα μέρη μας να μας εξηγήσει την απόφασή της αυτή.

Προφανώς και είναι άσχετοι όλοι εκείνοι που διαδίδουν τέτοιες επιπολαιότητες. Όλοι αυτοί αγνοούν την ουσία της υψηλής πολιτικής -της οποίας διακόνισσα είναι η βουλευτής μας- που έγκειται στους λεπτούς χειρισμούς των αισθημάτων των πολιτών έτσι ώστε να πηγαίνουν όλο και πιο βαθειά στον Λαβύρινθο των σημασιών χωρίς αντίκρισμα, και κάπου εκεί λίγο πριν τις επόμενες εκλογές να βλέπουν στο βάθος του τούνελ λίγο φως και το χαμογελαστό οξυζενέ πρόσωπο της κ, Βουλευτή να τους περιμένει να τους οδηγήσει στις κάλπες, για μια νέα Ελλάδα που θα είναι όλο και πιο γριά και κακομοίρα.

6 σχόλια:

  1. Όταν είσαι φτασμένος επαγγελματικά και δη επαγγελλόμενος την δικηγορία έχεις την ορμή να κοιτάς όλο και πιο ψηλά, εξασκούμενος την πειθώ και την ικανότητα του λόγου. Έχεις το μικρόβιο που παρόλο που έχεις κάνει πολλά, θες να προσθέσεις μια ακόμη γραμμή στο Βιογραφικό σου Σημείωμα.

    Είναι το όραμα για μια καλύτερη κοινωνία ή το επόμενο βήμα μιας προσωπικής φιλοδοξίας- ματαιοδοξίας, το πέρασμα στην πολιτική;

    Επειδή η εικονιζόμενη είναι η Θηβαία της διπλανής πόρτας (με την καλή έννοια), που υπερασπίστηκε τα δίκαια, πιστεύω ότι θα αποχωρήσει από την πολιτική. Μπορεί ως δικηγόρος να αναγκάζεσαι να γλυτώνεις και τον έμπορο ναρκωτικών ή τον εγκληματία, αλλά ως βουλευτής δεν είσαι δικηγόρος αλλά... βουλευτής. Δεν εκπροσωπείς τα συμφέροντα του πελάτη σου, αλλά του λαού που σε εξέλεξε.

    Άρα γνωρίζοντας την οξυδέρκειά της και θαυμάζοντας την παρουσία της περιμένω όλα αυτά που εύστοχα περιγράφεις Ερμόλαε. Σε διαβεβαιώ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τιμή δεν είναι απλά μεγάλη αλλά είναι θεόρατη.
    Οι επιτροπές με υψηλού επιπέδου αποτέλεσμα σαν αυτό των σκανδάλων πολλές .
    Υποθέτω έγιναν και γίνονται για να συμπληρώνουν την βουλευτική τους αποζημίωση αφού σοβαρό αποτέλεσμα δεν είδαμε.

    GMT.Δεν έχω δεί βουλευτή να τα βροντάει.Ούτε θα πώ το γνωστό ''είναι πολλά τα λεφτά Άρη΄΄.Όσοι το έκαναν δεν παρέδωσαν την έδρα και δημιούργησαν μικρά κόμματα για να παίρνουν τις επιχορηγήσεις απο το Ελληνικό κράτος.
    Αν συμβεί το παράδοξο και ''αντρίκιο''να παραιτηθεί η κυρία θα βοηθήσω με ότι δυνάμεις έχω να τη ξαναστείλω με το ζόρι στη Βουλή.:)
    Θα περιμένουμε εσαεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πολύ σοφά θα πράξεις Ανώνυμε...διότι ο τόπος μας για να προοδεύσει χρειάζεται πρόσωπα με υψηλά ιδανικά, αξίες και έντονο το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης, ειδικά ετούτες τις δύσκολες μέρες που διανύουμε.
    Δεν θα πρέπει άλλωστε να ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι στην ουσία εφάρμοσε όσα καλείται να κάνει ένας επαγγελματίας δικηγόρος που δουλειά του είναι να παρίσταται στα δικαστήρια ή στις αρχές για λογαριασμό άλλων. Οι άλλοι στην προκειμένη περίπτωση είμαστε όλοι εμείς, όπως εύστοχα τονίζει και ο GMT.... Ωχ! είδατε μπερδεύτηκα και γώ..ένας βουλευτής εννοούσα! Μάλλον με μπέρδεψαν οι δεξιότητες της όπως η αυτοκυριαρχία, η συνέπεια, το ήθος, η εντιμότητα, η μεθοδικότητα, η αμεροληψία και ο σεβασμός της προσωπικότητας του άλλου... Βλέπε επίσης Αλέξη... http://www.youtube.com/watch?v=NALnfiuuQB0
    Ευτυχώς αγαπητοί που το πιάσαμε το υπονοούμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατά την γνώμη μου , δέν περιμένω τίποτα καλό να συμβεί απο του βουλευτές τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ,γιατί τόσα χρόνια όσο είναι στη κυβέρνηση, δώσαν εξετάσεις και αποδείχτηκε ότι πέρα από το κολαράκι τους δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο.Ειδικά οι σημερινοί κυβερνώντες ΠΑΣΟΚΟΙ,δέν άφησαν τίποτα όρθιο,ξεπούλησαν όλους τους εργαζόμενους καταληστεύοντάς τους και ξεφτιλίζοντας την χώρα μας και γιαυτούς πέρα βρέχει.
    Τόσο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όσο και όλο στελεχικό δυναμικό του , είναι ένα νέο δείγμα ανθρώπων οι λεγόμενοι Πασοκάνθρωποι του χειρότερου είδους.Είναι βουτηγμένοι στις λαμογιές στο ψέμα στις απάτες στο κάθε τους βήμα στην κάθε τους ανάσα βρομίζουν τα πάντα.
    Φτύστε τους γκρεμίστε τους όσο πιό γρήγορα.
    Ω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα στην παρέα,

    Το ενδιαφέρον ερώτημα είναι γιατί εκλέγουμε τους συγκεκριμένους ανθρώπους και μάλιστα γιατί το κάνουμε επανειλημμένως; Πολύ θα ήθελα να το ξέρω συγκεκριμένα, εδώ στην περιοχή μας όμως και όχι γενικώς και πολιτικοαναλυτικώς.

    Ίσως οι συμπολίτες ψηφοφόροι μας αναγνωρίζουν σε εκείνους τους ανθρώπους, προσόντα και δεξιότητες που οι ίδιοι δεν έχουν και που τα αντιμετωπίζουν με δέος. Κι αν μεν αυτά είναι όλα όσα αναφέρεις Ταζμάνιακ, τότε πρέπει να έχουμε καλές προσδοκίες. Αν όμως, αν λέω, τους θαυμάζουν και επιδοκιμάζουν με την ψήφο συμπεριφορές που οι ίδιοι οι απλοί πολίτες ντρέπονται να επιδείξουν, αλλά μέσα τους θα ήθελαν να έχουν το θράσος να το κάνουν; Αν δηλαδή αναγνωρίζουν στους βουλευτές που οι ίδιοι ψηφίζουν τη ‘μαγκιά’ και την ‘καπατσοσύνη’ να είναι πολυλογάδες άνευ νοήματος, ξεδιάντροποι άνευ συγκράτησης, κλεπταποδόχοι συνειδήσεων άνευ τύψεων, τότε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αγαπητέ Ω.

    Τότε το φτύσιμο θα θεωρείται από τους αντιπροσώπους του Λαού ‘επιβράβευση των αγώνων τους’. Ο δε φόβος πως τα κομμάτια από τα αγάλματά τους θα πέσουν στα κεφάλια όλων αυτών που σήμερα τους τοποθετούν στα βάθρα, αναβάλλει συνεχώς, για τις καλύτερες μέρες, την καθαίρεση.

    Ίσως αυτός ο φόβος λοιπόν είναι που θα σε κάνει να περιμένεις GMT αν και πιστεύω ότι ήδη το έχεις πάρει απόφαση και για αυτό άρχισες να ηλεγράφεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην εποχή μας, που η μόδα της ειλικρίνειας έχει πια περάσει, είναι πολύ πιθανόν να επιλέγουμε του ίδιους και τους ίδιους για τους λόγους που αναφέρεις, τι να πω....

    Πάντως θα χρησιμοποιούσα το «κλεπταποδόχοι» και με την κυριολεκτική σημασία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διάφορα