Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Απεγνωσμένη έκκληση για λίγη ενημέρωση



Έχω στείλει σε μερικούς υποψήφιους το γράμμα που ακολουθεί (με πλάγια στοιχεία) αλλά ακόμα τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Είναι μηδενικά. Τζίφος. Κανείς δεν μου έχει απαντήσει. Σνομπάρουν τον ΕΡΜΟ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ;


Λίγο πριν απογοητευτώ τελείως, απευθύνω ανοικτή πρόσκληση προς κάθε υποψήφιο του Δήμου Αλιάρτου για ενημέρωση (μας) και τζάμπα προβολή (του/της).


Να η επιστολή που στέλνω


Αγαπητέ υποψήφιε Δημοτικέ Σύμβουλε,


Σε λίγες ημέρες θα πρέπει να αποφασίσω για το ποιός θα με αντιπροσωπεύει στο τοπικό αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μεγάλη η ευθύνη και ειλικρινά είμαι σε αμηχανία. Μαζί με εμένα και πολλοί άλλοι. 


Σε παρακαλώ να μας βοηθήσεις να σε γνωρίσουμε καλύτερα. Λίγο πολύ ως συμπατριώτη σε γνωρίζω αλλά θέλω να ακούσω και την φωνή σου για το τι εσύ πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις για τους συνδημότες  σου. 


Ξέρεις, η δέσμευση μπροστά στο κοινό με την μορφή της εξομολόγησης είναι πολύ σημαντική και για εμένα αλλά καιν για εσένα. Για αυτό επιθυμώ μια ηλε συνέντευξη μαζί σου. Θέλω να μάθω για τον τρόπο που σκέπτεσαι για τα δημοτικά πράγματα και για το πως νομίζεις οτι θα μας είσαι χρήσιμος.




Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις -λίγες είναι- που επισυνάπτω, μπορεί να βοηθήσουν κι εσένα να γίνεις ακόμα πιο αποτελεσματικός. 


  1. Η απόφαση για διεκδίκηση της ψήφου των συμπολιτών σου δεν είναι εύκολη. Χρειάζεται κάποιο θάρρος ή κάποια εμπειρία (αγροτικός, επαγγελματικός, φοιτητικός συνδικαλισμός, κλπ.). Υπήρχε κάτι τέτοιο στην ζωή σου; 
  2. Εάν είχες ξαναεκλεγεί σε θέση δημοτικού άρχοντος (συμβούλου ή δημάρχου), πως αξιολογείς την προσφορά σου και την εμπειρία σου; Προφανώς και είναι θετική αλλά τι ήταν εκείνο που σε ενόχλησε, σε πλήγωσε και πως σκέφτεσαι να το αποφύγεις;
  3. Ποιό είναι το βασικό σου κίνητρο για την απόφασή σου να συμμετέχεις σε τούτες ειδικά τις εκλογές;
  4. Η επιλογή του συνδυασμού στον οποίο ανήκεις με τι κριτήρια έγινε; Ήξερες τον επικεφαλής και τον εκτιμούσες προσωπικά; Διαμορφώθηκε κάποια ομάδα στο χωριό σου που σε στηρίζει; Υπήρξε ενθάρρυνση από την οικογένειά σου;
  5. Γιατί δεν εντάχθηκες σε κάποιον από τους άλλους συνδυασμούς; Ενδιαφέρθηκες να μάθεις τι πρεσβεύουν και τους απέρριψες; Σε απέρριψαν εκείνοι; Είχες ήδη διαμορφωμένη άποψη για τον επικεφαλής του συνδυασμού σας; 
  6. Η εμπειρία των προηγούμενων δημοτικών αρχών είναι πολύτιμή (θετική είτε αρνητική) για τους νέους. Εσύ, πως αξιολογείς την περίοδο της προηγούμενης δημοτικής αρχής; Ποιά επιτεύγματα της θεωρείς θετικά; Πως σκέφτεσαι να συνεχίσεις αυτό το θετικό έργο;
  7. Πιστεύω ότι λάθη δεν κάνει μόνον όποιος δεν πράττει. Έτσι τα λάθη και οι ελλείψεις των προηγούμενων δημοτικών διοικήσεων σου είναι (και είναι σε όλους μας) πολύτιμα. Εσύ τι αρνητικά ή τι παραλείψεις της καταλογίζεις;
  8. Γιατί πιστεύεις ότι η νέα διοίκηση -που επιδιώκεις κι εύχομαι να είναι του συνδυασμού σου- θα τα καταφέρει καλύτερα από τους προηγούμενους; Ποια είναι τα εχέγγυα για τούτο; (Στα αρνητικά που καταλόγισες στην προηγούμενη απάντηση της προηγούμενης διοίκησης, τι θα έκανε εσύ και οι συνεργάτες σου διαφορετικό, για παράδειγμα;).
  9. Στα νέα σου καθήκοντα ως δημοτικός σύμβουλος ποια θεωρείς πως είναι τα βασικά σου μειονεκτήματα και πως σκέφτεσαι να τα εξαλείψεις; Ποιά είναι τα ισχυρά σου σημεία;
  10. Τέλος συγκεκριμένα για το δημοτικό διαμέρισμα το ποίο θέλεις να εκπροσωπείς, ποια είναι τα τρία βασικά προβλήματα που θεωρείς ότι πρέπει η νέα δημοτική αρχή να επιλύσει;




Σε παρακαλώ οι απαντήσεις να μην ξεπερνάνε σε ποσότητα λέξεων τις 1000 για να είναι εύκολο στην ανάγνωση το κείμενο που θα διαμορφωθεί τελικά. 


Ας μου στείλεις το κείμενο μέχρι την Πέμπτη για να έχει νόημα η δημοσίευσή του. 


Θα χαρώ να προβάλλω τις απόψεις σου αλλά κι αν αυτό δεν γίνει, σε κάθε περίπτωση, σου εύχομαι καλή επιτυχία!


Α. μαζί με τις απαντήσεις στις ερωτήσεις, στείλε μου και την φωτογραφία σου για δημοσίευση. 


Με εκτίμηση  


Έρμος 

Παρακαλώ αν έχετε κι εσείς ερωτήσεις να θέσετε, τρέξτε. Μόλις που προλαβαίνετε!

21 σχόλια:

  1. Ερμε Καστριωτη φυσικα δεν ειμαι μεχρι αυτη την
    ωρα αναμεσα στους αποδεκτες της επιστολης σου
    που μολις την ειδα.και φυσικα θα προσπαθησω να απαντησω σε αυτα
    φιλικα Α.Γ.ΒΑΡΘΑΛΑΜΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τάσε καλησπέρα,
    Έστειλα την πρόσκληση σε όσους είχα τα ημέηλ. Δυστυχώς το δικό σου και πάλι δεν το έχω.
    Χαίρομαι που θα ανταποκριθείς και ... αναμένω.
    Να ’σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φαντασου να μην ειμουν και καθημερινος επισκεπτης σου στους αναγνωστες ειμαι ο 22
    tasosv58@gmail.com
    χαιρομαι παντως που για πολλους υπ δημ συμβ εχεις τα email....
    Α.Γ.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς δεν έχω από πολλούς αλλά δεν είναι αυτό που με πειράζει. Εξάλλου αυτές οι εκλογές είναι οι εκλογές της βουβαμάρας (αφού μας ξεκούφαναν οι βουβουζέλες πριν λίγο καιρό).

    Θα ήθελα να έχω πιο πολλούς συνομιλητές αλλά παρόλη την ανωνυμία φαίνεται ότι είναι δύσκολο να γράφει κάποιος.

    Περιμένω με αγωνία την εφεύρεση που θα μπορεί κάποιος να στέλνει ηχητικό μήνυμα και αυτόματα να μετατρέπεται σε κείμενο. Αλλά πάλι τότε σκέφτομαι ότι ίσως τότε οι πολίτες δεν θα μιλάνε. Διότι σε τελευταία ανάλυση εκείνο που έχω αρχίσει να συνειδητοποιώ είναι ότι όταν έχει κάτι να πεις βρίσκεις τρόπο να το πεις. Μάλλον "βαίνωμεν" προς κατάσταση γενικής αφασίας και βαρεμάρας και αυτό είναι που φοβάμαι πιο πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τάσο ο ΠΑΝΟΚΑΣΤΡΙΩΤΗΣ μας δουελύει όλους ψιλό γαζί...αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά...το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται ήδη ο ΠΑΝΙΚΑΣΤΡΙΩΤΗΣ έκανε το πρώτο λάθος του...

    ...εις από τον απάνω μαχαλά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...παιδιά καληνύχτα αν και κάποιοι σήμερα θα χάσουν τον ύπνο τους...όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν...εγώ πάντως σήμερα θα κοιμηθώ σαν πουλάκι...

    ...εις από τον απάνω μαχαλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1. Βιολογικός καθαρισμός.
    2. Ολοκλήρωση των εργασιών του γηπέδου και εγκατάσταση σε αυτό εξέδρας 250 ατόμων σκεπαστή.
    3. Αγορά λεωφορείου για τις ανάγκες των σχολικών μετακινήσεων και των συλλόγων της περιοχής μας. (τα χρήματα που ξοδεύει τωρα η νομαρχία σε ένα έτος για να πληρώνει το κτελ επαρκούν για οδηγό και αγορά λεωφορείου)
    4. Προσέλκυση επένδυσης ήπιας μορφής για δημιουργία απασχόλησης στην περιοχή και χωροθέτησής της δίπλα από τις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού (το κίνητρο για τον επενδυτή η δωρεάν χρήση του βιολογικού και απαλλαγή από δημοτικά τέλη για κάποια χρόνια. Προυπόθεση βέβαια οι θέσεις εργασίας να καλυφθουν κατά απόλυτη προτεραιοτητα από ντόπιους)
    5. Να μεταφερθούν τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Λεονταρίου στις Θεσπιές και το κτίριο του δημοτικού σχολείου Λεονταρίου να γίνει παιδικός σταθμός για όλα τα χωριά.
    6. Αναδασμός ΤΩΡΑ.
    7. Άριστη στελέχωση των υπηρεσιών του δήμου ώστε να γίνονται όλα γρήγορα και σωστά. ( π.χ. δεν επιτρέπεται να αποφασίζει το δημοτικό συμβούλιο σήμερα και η απόφαση να αρχίζει να υλοποιείται μετά από μήνες και λόγω της ενόχλησης των ενδιαφερόμενων. Διότι όταν πρόκειται για την μισθοδοσία και τα πάσης φύσεως επιδόματα του προσωπικού είναι όλα έτοιμα πριν την ώρα τους)
    8. Για όλα τα έργα βιτρίνας (π.χ φωτιστικά σώματα κάτω από πυλώνες φωτισμού της ΔΕΗ) να συναποφασίζουν οι πολίτες μέσω των εκπροσώπων των τοπικών συλλόγων (αθλητικών, πολιτιστικών, σχολικών κτλ) για να αποφεύγονται οι … ατυχείς επιλογές.
    9. Ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου στο Μαυρομάτι γιατί είναι κρίμα τα λέφτα να κάθονται στην περιφέρεια επειδή δεν θέλουμε να πληρώσουμε σαν δήμος την συμμετοχή για το έργο.
    10. Επιτέλους καθαρισμός της περιοχής του θεάτρου στην κοιλάδα των μουσών και ανάδειξή του.
    11. Τελειοποιήση του συστήματος υδροδότησης των χωριών ώστε να μην ξαναπούμε το νερό νεράκι τα καλοκαίρια. (η λύση απλή. Γεννήτρια στην υπάρχουσα παροχή, με αυτοματισμό σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και δεύτερη γεώτρηση πάλι με αυτοματισμό όταν δεν επαρκεί το νερό ή χαλάσει το πρώτο μοτέρ)
    12. Για όλα τα έργα οδοποιοίας να συναποφασίζουν πάλι οι πολίτες όπως προανέφερα για να αποφεύγονται …ατυχείς επιλογές (π.χ. αδιέξοδη περιφερειακή λεωφόρος βοριοανατολικά του Μαυροματίου)
    13. Έγκαιρη ανακοίνωση όλων των θέσεων εργασίας στο δήμο και ανακοίνωση όλων των προσλήψεων ή συμβάσεων ορισμένου και αορίστου χρόνου. (Τουλάχιστον να ξέρουμε ποιοι δουλεύουν στον δήμο και με τι αντικείμενο)
    14. Περισσότερες πολιτιστικές πρωτοβουλίες τουλάχιστον αυτά τα δύσκολα χρόνια που ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεφεύγει πιο συχνά από το άγχος της καθημερινής πάλης.
    15. Αξιοποίηση του Ελικώνα με απλές και φθηνές κινήσεις. (ένα καταφύγιο για αρχή καλό θα ήταν).

    Πολλά είναι αυτά που πρέπει να γίνουν και οι γνώμες σίγουρα περισσότερες. Τα παραπάνω είναι κάποιες από τις απαιτήσεις μου από την νέα δημοτική αρχή. Γνωρίζω ότι τα 1,4,9 είναι χρονοβόρα, όμως πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα για να ολοκλήρωθουν σε μία πενταετία. Τα υπόλοιπα όμως είναι θέμα πολιτικής βούλησης και οράματος για τον τόπο. Απαιτούν τόλμη και φαντασία.
    Νομίζω ότι φαίνεται καθαρά ο προσανατολισμος που πιστεύω πως πρέπει να έχει η νέα δημοτική αρχή.
    Α) πρέπει να λειτουργεί με διαφάνεια γιατι δεν αντέχουμε άλλο να πληρώνουμε για κανέναν.
    Β) πρέπει να λειτουργει γρήγορα, με ευθύνη και αποτελεσματικότητα ως ένδειξη σεβασμού στους δημότες.
    Γ) πρέπει τα έργα που θα γίνονται να έχουν ως σκοπό την ανάπτυξη (βιοτεχνική, ήπια βιομηχανική και αγροτική) με σεβασμό στο περιβάλλον και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης κύρίως για τους νέους, για να μπορούν να βρίσκουν δουλειά κοντά στην περιοχή μας και να φτιάχνουν τις οικογένειές τους εδώ.
    Αν κάποιος καταφέρει τα 1,4,6 θα μείνει στην ιστορία. Αν καταφέρει τα ύπόλοιπα θα επανεκλέγεται μέχρι να βαρεθεί.
    Ερμόλαε θα ήθελα την γνώμη σου. Σε τι διαφωνείς, σε τι συμφωνείς και τι άλλο θα ήθελες από την νέα δημοτική αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα σε όλους και ιδιαίτερα στον …ένα από τον πάνω μαχαλά….Άνοιξα τον υπολογιστή και είδα δύο σχόλια που με αφορούν. Το πρώτο στα Θεσπιακα blog λέει:

    «Η γραφή του Πανούλη ταιριάζει με του Ερμοκαστριώτη ή έτσι μου φαίνεται...λέω εγώ τώρα...έτσι για να περνάει η ώρα...Πάνο σε πήραμε χαμπάρι...άντε ΠΑΝΟΚΑΣΤΡΙΩΤΗ...
    ...εις από τον επάνω μαχαλά...»

    Το δεύτερο στον δικτυότοπο ΕΡΜΟΣ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗΣ λέει:
    «Τάσο ο ΠΑΝΟΚΑΣΤΡΙΩΤΗΣ μας δουελύει όλους ψιλό γαζί...αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά...το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται ήδη ο ΠΑΝΙΚΑΣΤΡΙΩΤΗΣ έκανε το πρώτο λάθος του...
    ...εις από τον απάνω μαχαλά ...»

    Όσον αφορά εμένα, δεν προλαβαίνω τώρα να απαντήσω γιατί θα αργήσω να πάω στη δουλιά. Θα σου απαντήσω μετά το σχόλασμα, Νουνέ.

    Όσον αφορά τον Τάσο, όμως, επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι ο ΕΡΜΟΣ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗΣ. Τάσο δεν σε δουλεύω και δεν δουλεύω κανένα. Μπορείς εσύ και οι άλλοι υποψήφιοι να δώσετε απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο του ΕΡΜΟΥ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ για τις εκλογές χωρίς να λογαριάζετε την κοτσάνα του Νονού μου, που θέλει να σας αποτρέψει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί απολογείσαι ΠΑΝΟΚΑΣΤΡΙΩΤΗ ότι δεν είσαι ο ΕΡΜΟΚΑΣΤΡΙΩΤΗΣ, και ότι δεν δουλεύεις κανένα...

    ...εις από τον επάνω μαχαλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα "φούλ επίθεση". Το σχόλιο σου ήρθε διπλό οπότε το διέγραψα το ένα για λόγους πρακτικούς.

    Η πρόταση σου απλή και πολύ καλή. Θα επανέλθω, αν και νομίζω ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να μιλήσουν. Μήπως είσαι υποψήφιος;

    Ρε σε "είς από τον επάνω μαχαλά", το ζόρι τραβάς με το αν είμαι ο Πάνος Λάμπρου ή όποιος άλλος Πάνος, Γιώργος, Κώστας, Μήτσος, Αλέκος, Θανάσης και όποιο όνομα θες;

    Θέλω να είμαι ο καθένας λογικός και σκεπτόμενος Θεσπιέυς. Δηλαδή είναι έγκλημα αυτό; Αν το θέλεις αυτό τότε είμαι και εσύ!

    Δεν είναι πιο λογικό να κατέβεις από τον μαχαλά σου στην ηλεαγορά και να μας πεις τα δικά σου αντί να κάνεις τον ντετέκτιβ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πανούλη...τι κάνει νιαου νιάου στα κεραμίδια...
    και αν ήμουν πρωην μπάτσος και θέλω να κάνω τον ντεντέκτιβ εσύ τι ζόρι τραβάς...μου αρέσει που σιγά σιγά προδίδεσαι... ΠΑΝΟΚΑΣΤΡΙΩΤΗ...έχεις θητεύσει μήπως στο ΚΚΕ ...λέω εγώ τώρα ...και σου έχει μείνει το συνομοτικό...

    ...εις από τον επάνω μαχαλά... μπορεί και πρωην μπάτσος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φάουλ επίθεση.

    Ερμο ..αγαπητοι σχολιαστες..
    Κανετε διαχωρισμό του νυν δημου θεσπιεων απο νυν δημο Αλιαρτου.
    Δεν εχουν καταλαβει μερικοι οτι πια ο δημος ειναι ενας αποτελουμενος απο τον πρωην δημο Αλιαρτου και πρωην δημο Θεσπιεων και οτι τα εργα πρεπει να ειναι οργανωμενα και ιεραρχημενα
    η επιθεση πρεπει να ειναι κοινη και επιφυλασσομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μα τι συνωμοτικό μου λες. Αφού με αποκάλυψες!!!
    Τέλος πάντων.

    Βάζουμε ένα στοίχημα ότι δεν είμαι ο ΕΡΜΟΣ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗΣ; Αν και θα ήταν τιμή να ήμουν. Δεν τον ξέρω ούτε μπορώ να αποδείξω ποιος είναι.
    Μπορώ όμως να αποδείξω ότι αυτός δεν είμαι εγώ.
    Λοιπόν. Χωρίς να καταλάβει κανείς ποιος είσαι, θα στείλεις ένα χρηματικό ποσό, όσο θέλεις, [πχ 300 ευρώ] σε ένα έμπιστο για σένα πρόσωπο στο χωριό. Αυτός θα με βρει και θα του δώσω και γω το ίδιο ποσό.
    Αν δεν αποδείξω σε μία ώρα ότι δεν είμαι εγώ θα κερδίσεις τα λεφτά. Αν το αποδείξω θα τα χάσεις. Και τότε θα σε καλέσω με την παρέα σου να έρθεις, αν θέλεις, να πάμε στην Αλυκή και να φάμε με τα λεφτά που θα κερδίσω τα καλύτερα ψάρια.
    ΕΡΜΟ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ εσύ βάστα γερά. Εσένα θέλει να μάθει ο είς από τον πάνω μαχαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μη μασατε παιδες .
    Πανο,Ερμο..Τακη ,Γιωργο
    Ειναι το γνωστο τρυπακι που πανε να σας βαλουν μερικοι .
    Το εχουν ξαναπαιξει το εργο ''σε ξερω'' ,΄΄ειναι μικρη η κοινωνια΄΄ ΄΄ολοι γνωριζομαστε μεταξυ μας'' προκειμενου να μειωσουν το ηθικο και να σταματησετε, αν ειναι δυνατον βεβαια, να εκφραζετε τον λογο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γίνεται χαμός από blogs στο χωρίο. Τα πιο πολά στη Βοιωτία εχουμε. Να τα εχετε καλα συμεταξυ σας οπωςτωρα παντα. Μπορει να νειώθει απομονοση αυτος που σας κατηγοραει, Μη του δινεται σημασία. Προχωράτε. Μπραβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα σε όλους σας.

    Συνωστισμός μηνυμάτων βλέπω. Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στην συζήτηση.

    Εάν είχαμε κάνει αυτή την συζήτηση από τον Δεκέμβρη (από τότε είχα προσπαθήσει να προκαλέσω την συζήτηση για τον "Καλλικράτη" και την προετοιμασία όλων μας ενόψει των εκλογών) ίσως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

    Τέλος πάντων. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Εδώ θα είμαστε και προσδοκώ να έχουμε το ίδιο ενδιαφέρον και μετά τις εκλογές.

    Για τον ΕΡΜΟ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ μην στοιχηματίζετε. Σύντομα θα έχω συγκεκριμένη πρόταση για να περάσουμε όλοι καλά. Λίγη υπομονή.

    Πρέπει να έχετε καταλάβει ότι η χρήση αυτού του ονόματος γίνεται για να διευκολυνθεί η επικοινωνία μας και όχι ένεκα του προσωπικού μου φόβου για ανάληψη ευθυνών κλπ. Για αυτό και δεν διεκδικώ από τους άλλους να λένε το πραγματικό τους όνομα. Ιδέες ψάχνω που θα μας φέρουν όλους πιο κοντά στην κοινή δημιουργία.

    Προς το παρόν προτείνω να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας στο να καταλάβουμε όλοι και να συμφωνήσουμε στο τι θέλουμε από την νέα Δημοτική εξουσία και πως θα τα κάνουμε πράξη. Μπορούμε να "κτίσουμε" πάνω στην πρόταση του "φουλ επίθεση" και θα χαρώ πραγματικά να μάθω κι άλλες ιδέες και κυρίως για το πως μπορεί να γίνουν όλα αυτά και να μην μείνουν λόγια.

    Όλα τα άλλα -που είναι δευτερεύοντα- θα γίνουν όπως και όταν πρέπει.

    "Φάουλ", έχεις δίκιο μεν ότι ένας είναι ο Δήμος πλέον αλλά ο "φουλ επίθεση" έχει κι αυτός δίκιο, αφού εμείς για τον δικό μας Δήμο Θεσπιών μπορούμε να μιλήσουμε συγκεκριμένα. Η Αλίαρτος ήταν "από την άλλη μεριά" - το έχουμε ξαναπεί- αλλά ευχαρίστως να μάθουμε και των Αλιαρτινών τα προβλήματα και τις προτεραιότητες.

    Θα αποδειχθεί ότι είναι κοινή η ρίζα τους: η αδιαφορία της κεντρικής εξουσίας για την λύση των προβλημάτων των πολιτών και η διαμόρφωση ενός ανεπαρκούς επί της ουσίας και ει όφελος ολίγων ενεργούντος τοπικού συστήματος εξουσίας.

    Τέλος, δεν βλέπω τους υποψήφιους να μιλάνε και να συμβάλλουν στον προβληματισμό. Πότε θα το κάνουν;

    Αυτή η μουγκαμάρα, αυτή η απουσία των εκπροσώπων από τούτη αλλά και παρόμοια συζήτηση σε γειτονικό δικτυότοπο, επαληθεύει την αναποτελεσματικότητα του πολιτικού συστήματος αφού πολλοί συμπολίτες μας με άποψη και ιδέες για τον τόπο, φαίνεται ότι δεν βρίσκονται εντός των συνδυασμών που μας προτείνονται. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι παρόντες την επόμενη ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πανούλη σε ερωτώ ευθέως ξέρεις τον ΕΡΜΟΚΑΣΤΡΙΩΤΗ;

    ...εις από τον επάνω μαχαλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εγω τον ξερω αλλα δεν θα σας το πω μετα τις εκλογές όλα θα αλλάξουν και μαζί και αυτός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διάφορα