Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Το προεκλογικό πρόγραμμα του "φουλ επίθεση"



Έλεγα τις προάλλες ότι όταν κάποιος έχει να πει κάτι το λέει. Να, ο φίλος "φουλ επίθεση" μου έστειλε τις ιδέες του ως μήνυμα σε ανάρτηση αλλά κρίνω πως αποτελούν ικανό κείμενο προς συζήτηση για αυτό και το παρουσιάζω.

Όταν εννοούσα πρόγραμμα για τον Δήμο, κάτι τέτοιο είχα στο νού μου προφανώς εμπλουτισμένο και οργανωμένο σε πρόγραμμα και προτεραιότητες και όχι την δήλωση "είμαι καλός άνθρωπος" και άλλα παρόμοια.

Προτείνω να αρχίσουμε αυτή την συζήτηση και με βάση το σημερινό κείμενο να κτίσουμε τις απαιτήσεις μας απο την νέα Δημοτική Αρχή. Ακόμα κι αν δεν είμαστε εγώ ή κάποιος από εσάς στην τοπική εξουσία, νομίζω οτι μπορούμε να έχουμε άποψη και να διεκδικήσαμε την υλοποίησή της. Ας είναι η διαδικασία αυτή η απαρχή για μια μόνιμη και ουσιαστική ενασχόληση μας με τα της κοινωνίας μας διότι οι εκλογές έρχονται και παρέρχονται εμείς όμως εδώ θα είμαστε. Και τα προβλήματα επίσης!

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ζητήσω ότι όποιος έχει τέτοιας έκτασης κείμενα, ας μου τα στέλνει με το ημεηλ για να τα κάνω αναρτήσεις. Έτσι βολεύει καλύτερα στην συζήτηση.

Η άποψη του "φουλ επίθεση" για το τι πρέπει να κάνει η νεά Δημοτική Αρχή στον Δήμος μας είναι η ακόλουθη (με πλάγια γράμματα):


  1. Βιολογικός καθαρισμός μαζί με όλο το σύστημα αποχέτευσης.
  2. Ολοκλήρωση των εργασιών του γηπέδου και εγκατάσταση σε αυτό εξέδρας 250 ατόμων σκεπαστή.
  3. Αγορά λεωφορείου για τις ανάγκες των σχολικών μετακινήσεων και των συλλόγων της περιοχής μας. (τα χρήματα που ξοδεύει τώρα η νομαρχία σε ένα έτος για να πληρώνει το κτελ επαρκούν για οδηγό και αγορά λεωφορείου)
  4. Προσέλκυση επένδυσης ήπιας μορφής για δημιουργία απασχόλησης στην περιοχή και χωροθέτησής της δίπλα από τις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού (το κίνητρο για τον επενδυτή η δωρεάν χρήση του βιολογικού και απαλλαγή από δημοτικά τέλη για κάποια χρόνια. Προϋπόθεση βέβαια οι θέσεις εργασίας να καλυφθούν κατά απόλυτη προτεραιότητα από ντόπιους)
  5. Να μεταφερθούν τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Λεονταρίου στις Θεσπιές και το κτίριο του δημοτικού σχολείου Λεονταρίου να γίνει παιδικός σταθμός για όλα τα χωριά.
  6. Αναδασμός ΤΩΡΑ.
  7. Άριστη στελέχωση των υπηρεσιών του δήμου ώστε να γίνονται όλα γρήγορα και σωστά. ( π.χ. δεν επιτρέπεται να αποφασίζει το δημοτικό συμβούλιο σήμερα και η απόφαση να αρχίζει να υλοποιείται μετά από μήνες και λόγω της ενόχλησης των ενδιαφερόμενων. Διότι όταν πρόκειται για την μισθοδοσία και τα πάσης φύσεως επιδόματα του προσωπικού είναι όλα έτοιμα πριν την ώρα τους)
  8. Για όλα τα έργα βιτρίνας (π.χ φωτιστικά σώματα κάτω από πυλώνες φωτισμού της ΔΕΗ) να συναποφασίζουν οι πολίτες μέσω των εκπροσώπων των τοπικών συλλόγων (αθλητικών, πολιτιστικών, σχολικών κτλ) για να αποφεύγονται οι … ατυχείς επιλογές.
  9. Ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου στο Μαυρομάτι γιατί είναι κρίμα τα λεφτά να κάθονται στην περιφέρεια επειδή δεν θέλουμε να πληρώσουμε σαν δήμος την συμμετοχή για το έργο. 
  10. Επιτέλους καθαρισμός της περιοχής του θεάτρου στην Κοιλάδα των Μουσών και ανάδειξή του.
  11. Τελειοποίηση του συστήματος υδροδότησης των χωριών ώστε να μην ξαναπούμε το νερό νεράκι τα καλοκαίρια. (η λύση απλή. Γεννήτρια στην υπάρχουσα παροχή, με αυτοματισμό σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και δεύτερη γεώτρηση πάλι με αυτοματισμό όταν δεν επαρκεί το νερό ή χαλάσει το πρώτο μοτέρ)
  12. Για όλα τα έργα οδοποιίας να συναποφασίζουν πάλι οι πολίτες όπως προανέφερα για να αποφεύγονται …ατυχείς επιλογές (π.χ. αδιέξοδη περιφερειακή λεωφόρος βορειοανατολικά του Μαυρομματίου)
  13. Έγκαιρη ανακοίνωση όλων των θέσεων εργασίας στο δήμο και ανακοίνωση όλων των προσλήψεων ή συμβάσεων ορισμένου και αορίστου χρόνου. (Τουλάχιστον να ξέρουμε ποιοι δουλεύουν στον δήμο και με τι αντικείμενο)
  14. Περισσότερες πολιτιστικές πρωτοβουλίες τουλάχιστον αυτά τα δύσκολα χρόνια που ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεφεύγει πιο συχνά από το άγχος της καθημερινής πάλης.
  15. Αξιοποίηση του Ελικώνα με απλές και φθηνές κινήσεις. (ένα καταφύγιο για αρχή καλό θα ήταν). 



Πολλά είναι αυτά που πρέπει να γίνουν και οι γνώμες σίγουρα περισσότερες. 


Τα παραπάνω είναι κάποιες από τις απαιτήσεις μου από την νέα δημοτική αρχή. 


Γνωρίζω ότι τα 1,4,9 είναι χρονοβόρα, όμως πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα για να ολοκληρωθούν σε μία πενταετία. Τα υπόλοιπα όμως είναι θέμα πολιτικής βούλησης και οράματος για τον τόπο. Απαιτούν τόλμη και φαντασία. 


Νομίζω ότι φαίνεται καθαρά ο προσανατολισμός που πιστεύω πως πρέπει να έχει η νέα δημοτική αρχή. 
  • πρέπει να λειτουργεί με διαφάνεια γιατί δεν αντέχουμε άλλο να πληρώνουμε για κανέναν.
  • πρέπει να λειτουργεί γρήγορα, με ευθύνη και αποτελεσματικότητα ως ένδειξη σεβασμού στους δημότες.
  • πρέπει τα έργα που θα γίνονται να έχουν ως σκοπό την ανάπτυξη (βιοτεχνική, ήπια βιομηχανική και αγροτική) με σεβασμό στο περιβάλλον και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης κυρίως για τους νέους, για να μπορούν να βρίσκουν δουλειά κοντά στην περιοχή μας και να φτιάχνουν τις οικογένειές τους εδώ.

Αν κάποιος καταφέρει τα 1,4,6 θα μείνει στην ιστορία. Αν καταφέρει τα υπόλοιπα θα επανεκλέγεται μέχρι να βαρεθεί. 

Κοφτό και συγκροτημένο κείμενο.

Όλα τα παραπάνω με βρίσκουν καταρχάς σύμφωνο. Για ορισμένα από αυτά δεν είμαι βέβαιος για το αν είναι αρμοδιότητας του Δήμου αλλά πάντως είναι χρήσιμα και ο Δήμος πρέπει να παρέμβει (προσέλκυση επενδύσεων, αναδασμός).

Το ερώτημα μου προς τους νυν κυβερνήτες είναι που είμαστε ως προς όλα αυτά; Γιατί δεν έγιναν; Νομίζω ότι έστω και τώρα με την μορφή ενός απολογισμού (έστω και χωρίς αυτοκριτική) κι επειδή μερικοί από τους νυν είναι επίσης υποψήφιοι, θα ήταν χρήσιμος για όλους μας.

Καλή μελέτη και περιμένω σχόλια!

7 σχόλια:

  1. για όλα όσα αναφέρω, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι είναι κυρίως της αρμοδιότητας του δήμου. Κι όταν λέω σχεδόν εννοώ 99%. Όμως κάποιος πρέπει να τρέχει για αυτά τα ζητήματα. Από φυσική κατάσταση όμως δεν τα πάνε καλά οι έως τώρα διατελέσαντες δήμαρχοι. Είχαν φαίνεται ως πρότυπο τον Κ.Καραμανλή τον βραχύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φάουλ επίθεση.

    Ερμο ..αγαπητοι σχολιαστες..
    Κανετε διαχωρισμό του νυν δημου θεσπιεων απο νυν δημο Αλιαρτου.
    Δεν εχουν καταλαβει μερικοι οτι πια ο δημος ειναι ενας αποτελουμενος απο τον πρωην δημο Αλιαρτου και πρωην δημο Θεσπιεων και οτι τα εργα πρεπει να ειναι οργανωμενα και ιεραρχημενα
    η επιθεση πρεπει να ειναι κοινη και επιφυλασσομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορώ να έχω άποψη για τις ανάγκες των κατοίκων του Αλιάρτου αγαπητέ. Αυτά που γράφω είναι οι απαιτήσεις μου για την περιοχή που ζω. Αν έρθει κάποιος από τους υποψηφιους δημαρχους να πει το πρόγραμμά του στα χωριά μας δεν νομίζω να μας μιλήσει για τα έργα που θα κάνει στον Αλίαρτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να μας αποδείξουν ότι θα τα κάνουν όλα αυτά οι συμμετέχοντες από το χωριό μας στο συνδυασμό του ΒΙΤΣΗ πρέπει πρώτα να καταθέσουν στο Δημόσιο Ταμείο τα χρήματα που εισέπραξαν σαν αντιδήμαρχοι και δήμαρχοι την προηγούμενη τετραετία(2003-2006) διότι έτσι έλεγαν στον κόσμο ότι τα χρήματα που θα εισπράξουν θα τα γυρίσουν πίσω με έργα και τους πιστέψαμε, ας τα γυρίσουν τώρα που ξαναζητάνε την ψήφο μας... αν δεν το κάνουν απλά είναι αφερέγγυοι... ο αγώνας ενάντια στην εξουσία είναι αγώνας της μνήμης ενάντια στην λήθη"ΚΟΥΝΤΕΡΑ"

    Κοντολογής οι της προηγούμενης τετραετίας (2003-2006)είναι παντελώς ...μα παντελώς αφερέγγυοι

    κάτι πως μερικώς έκαναν οι της σημερινής διοίκησης...ρωτήστε το συλλογο γυναικών Θεσπιών αν τους ενίσχυσαν αντιδήμαρχοι απο το μισθό τους και ποιοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης να μας πουν όχι τα έργα που θα κάνουν αλλά το όραμα για το Δήμο μας, τι όραμα έχουν... αν έχουν

    Ο δήμος δεν θέλει έργα...θέλει να έχεις ΠΡΏΤΑ ΟΡΑΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να προσθέσω μερικές σκέψεις μου στον προβληματισμό που αναπτύσσεται με αφορμή όσα έγραψε ο "φουλ επίθεση";

    Χρειάζεται με συντονισμό και αποφασιστικότητα με πολιτικό και δικαστικό τρόπο να γίνει ανάκληση των δωρεών των Θεσπιών, οι οποίες έγιναν για ένα συγκεκριμένο σκοπό και προορισμό στο Δημόσιο και αλλού και ο προορισμός αυτός κατέληξε να είναι ένας εμπαιγμός, μια κοροϊδία προεκλογικής συνήθως χρήσεως.

    Να γίνει ανάκληση της παραχώρησης του Παλιού Λυκείου στο Υπουργείο Πολιτισμού που είχε σκοπό να λειτουργήσει ως Αρχαιολογικό Μουσείο,

    Να ανακληθεί η παραχώρηση του παλαιού Κοινοτικού Καταστήματος στο Υπουργείο Υγείας για να γίνει Κέντρο Υγείας, λόγω αδιαφορίας και αχαριστίας αυτών που δέχθηκαν τις παραχωρήσεις αυτές.

    Πρέπει να επιστραφεί στον Συνεταιρισμό το ακίνητο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπιών που παραχωρήθηκε στον Δήμο για να γίνει νέο Δημαρχείο και να μετετρπεί η χρήση του πχ σε Γηροκομείο.

    Να τεθεί ξεκάθαρο και αποφασιστικό το δίλημμα στους αρμοδίους ότι ή θα μετατραπούν και θα λειτουργήσουν τα ακίνητα αυτά σύμφωνα με τον προορισμό της παραχώρησής τους ή θα επιστραφούν στην κυριότητα των δικαιούχων Δημοτών Θεσπιών.

    Είναι αναγκαία η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας της κοινότητάς μας μαζί με όλες τις δωρεές που έχουν γίνει.
    Επιβάλλεται να ελεγθεί ο τρόπος αξιοποίησης και διαχείρισης δωρεών αυτών μέχρι σήμερα.



    Είναι απαραίτητος ο κοινωνικός έλεγχος και η εφεξής λειτουργία του παλαιού Δημοτικού Σχολείου [Δημαρχείου] προς όφελος και για το συμφέρον των Θεσπιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 10:42

    Προφανώς το ερώτημα σου απευθύνεται και προς τους υποψήφιους της Ανεξάρτητης Κίνησης που ήταν και είναι στην νυν Δημοτική αρχή.

    Προσωπικά δεν θυμάμαι τέτοια δημόσια δέσμευση, την οποία θεωρώ επίδειξη λαϊκισμού χειρίστου είδους.

    Να, ένα καλό που έχει η αλαλία των υποψηφίων αυτής της περιόδου: δεν ακούμε τέτοιες βλακείες.

    Αλλά για τους επόμενους δημοτικούς άρχοντες, το ξαναλέω, οι μισθοί που θα παίρνουν δεν με ενοχλούν αρκεί να κάνουν σωστά την δουλειά για την οποία εκλέγονται.

    Ανώνυμε 11:29

    Από άποψη ουσίας με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο αλλά από άποψη πρακτική σου δηλώνω την άγνοια μου για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να γίνουν πράξη όλα αυτά. Νομίζω όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι, συμπολίτες μας που ξέρουν και μπορούν να μας πουν το πως.

    Θέτεις όμως, εμμέσως, ένα άλλο ζήτημα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον και που είναι η αξιοποίηση της προσφοράς συμπολιτών μας προς τον Δήμο. Στο παρελθόν, υπήρξαν επιτυχημένοι επαγγελματίες συμπολίτες μας -στην Αθήνα οι πιο πολλοί- οι οποίοι πρόσφεραν χρήματα για να γίνουν διάφορα πράγματα στα χωριά μας. Μερικά που θυμάμαι στο πόδι: Οι Γκοριτσαίοι έκτισαν το κτίριο του Λυκείου ενώ ο γιατρός Βασίλης Κάπρος έδωσε χρήματα και για κάποια περίοδο δημιουργήθηκε ένα ιντερνετ καφέ (ας το πω έτσι). Μάθαμε και είδαμε πρόσφατα στο Κασκαβέλι την προσφορά του Νίκου Κόλλια για την δημιουργία της βιβλιοθήκης (που ελπίζω να συχνάζουν και άλλοι, κυρίως νέοι εκτός από τον ιδρυτή της!) και η οποία ίσως χρειάζεται κι άλλη υποστήριξη.

    Φαντάζομαι και στους άλλους οικισμούς υπήρξαν αντίστοιχες πρωτοβουλίες που ο νέος Δήμαρχος πρέπει να τις εντάξει σε ένα δίκτυο θετικής ενέργειας.

    Το θέμα αυτού του είδους των χορηγιών, ας τις πω έτσι για να ’μαι στην μόδα, αντιμετωπίστηκε με καχυποψία για να μην πω εχθρότητα από την κοινωνία μας. Ταυτίστηκε η γενναιόδωρη πρωτοβουλία τους με τις πολιτικές τους αντιλήψεις και στο τέλος, πρακτικά, χωρίς να τους προσβάλλουμε ανοικτά, τους σνομπάραμε. Τι έγινες τελικά; Αυτοί πικράθηκαν κι απομακρύνθηκαν κι εμείς χάσαμε υποστήριξη χειροπιαστή και όχι μόνο σε χρήμα!

    Το θέμα έχει ενδιαφέρον (υπάρχει και η αρνητική άποψη αλλά εγώ φύσει αισιόδοξος δεν θέλω τώρα να την σχολιάσω) και αξίζει να το συζητήσουμε αλλά εκείνο που θέλω να πω, προς το παρόν, είναι ότι σε περιοχές εκτός των ορίων του Δήμου μας, κυρίως στην Αθήνα, ζουν κι εργάζονται πολύ καλοί επαγγελματίες που ο νέος Δήμος πρέπει να αξιοποιήσει το πνευματικό δυναμικό τους (τις διασυνδέσεις τους, τις ιδέες τους) ως σόφτγουεαρ και τις υλικές τους δυνάμεις (χρηματοδότηση) ως χάρντγουεαρ για να δημιουργήσουμε μια «μηχανή» ωφέλιμων ενεργημάτων προς όφελος όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διάφορα