Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Απο Ερημόκαστρο κανείς;



Έλαβα και δημοσιεύω την ακόλουθη ανακοίνωση (όπως την παρέλαβα):

ΊΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΉΣ ΠΑΡΆΤΑΞΗΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΊΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΟΥ ΔΉΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ.


Αντιλαμβανόμενοι τα αιτήματα της εποχής μας για συνεργασίες,για σύνθεση και αναζήτηση νέων ιδεών,για απόρριψη νοσογόνων καταστάσεων,όπως ο τοπικισμός ,η άκρατη φιλοδοξία και η τακτοποίηση προσωπικών συμφερόντων.


Συναισθανόμενοι την ευθύνη που όλοι έχουμε για  την εμπέδωση της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης ,για την ενίσχυση της συμμετοχής στα κοινά ,για την παροχή ευκαιριών σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον τόπο τους.


Αποφασίσαμε στις 9-9-2010 σε κοινή συνάντηση των μελών μας ,στην Έδρα του νέου Δήμου.
Η «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Δ. Αλιάρτου» και η «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Δ.Θεσπιέων» να συνεργαστούμε στην βάση των κοινών ιδεών και αρχών που εκφράσαμε με τις ιδρυτικές μας διακηρύξεις.


Συγκροτούμε Δημοτική Παράταξη, που θα κατέλθει στις εκλογές του Νοεμβρίου με το όνομα «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΊΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»


Προτάσσουμε ως σημαντικότερα όλων,στον νέο Δήμο Αλιάρτου,τα ζητήματα της διαφάνειας,της χρηστής διοίκησης,της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού,της οργάνωσης αποτελεσματικών υπηρεσιών προς όφελος του πολίτη, του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και της παιδείας, της ανάπτυξης και ενίσχυσης της δημοτικής συνείδησης και του εθελοντισμού.


Καλούμε όσες και όσους αποδέχονται τις αρχές μας,να εμπλουτίσουν την παράταξη με την παρουσία τους και τις ιδέες τους ,να έρθουν κοντά μας ως ίσοι μεταξύ ίσων,να μιλήσουμε ευθέως στους πολίτες χωρίς υποκρισία και ψεύτικες υποσχέσεις και να δώσουμε την ευκαιρία στους ψηφοφόρους να χορηγήσουν αυτοί το χρίσμα στην δημοτική αρχή που επιθυμούν.


Τα ονόματα με αλφαβητική σειρά (η λίστα θα εμπλουτίζεται )
1.Αλαμπάσης Δημήτριος
2.Αλεξάκης Θωμάς
3.Αραπίτσας Γεώργιος
4.Γκούμας Ευάγγελος
5.Δαραμάρας Γεώργιος
6.Δημητρίου Νικόλαος
7.Δρίτσουλας Περικλής
8.Ζαφίρης Δημήτριος
9.Ζαχαρίας Αθανάσιος
10.Ζιώγας Γεώργιος
11.Ιωάννου Ιωάννης
12.Καρανάσος Αθανάσιος
13.Κατσιφή Βενετία
14 Κόλλιας Ιωάννης
15.Κυριακάτης Αλέξανδρος
16.Μανάρας Νικόλαος
17.Μανίκας Χρυσόστομος
18.Μαλέσης Κωνσταντίνος
19.Μίχας Αλέξανδρος
20.Μπινιάρης Νικόλαος
21.Ντασιώτης Γεώργιος
22.Ξυδώνας Δημήτριος
23.Παναγιώτου Βασίλειος
24.Πανούσης Ευάγγελος
25.Παπαθανασίου Αθανάσιος
26.Πελώνης Δημοσθένης
27.Πόκας Ματθαίος
28.Ραχούτης Ιωάννης
29.Σιαμανδούρας Γεώργιος
30.Τσιώλη Σταυρούλα
31.Φροσυνός Αναστάσιος

Από  όλους αυτούς, εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν. Νομίζω μάλιστα ότι δεν είναι κανείς από το Ερημόκαστρο. Αυτή η δήλωση δεν αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης. Ίσως οι Ερημοκαστραίοι συσκέπτονται και μπορεί σύντομα να δούμε και δικά τους ονόματα στον κατάλογο.

Όμως όπως έχω ξαναγράψει, η πορεία προς τις Δημοτικές εκλογές πρέπει να είναι μια προσπάθεια γνώσης του τόπου και των προβλημάτων και -αφού πιθανόν να είναι δύσκολο να διαμορφωθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα με λύσεις και προτάσεις- κάποιες ιδέες για τους οικισμούς του Δήμου, τα προβλήματα των κατοίκων και το πως θα προσπαθήσουν οι εκπρόσωποι της νέας αρχής να τα αντιμετωπίσουν.

Η ανακοίνωση αυτή είναι τόσο γενική που την υπογράφει ο καθείς. Θα μπορούσε να είναι εισαγωγή για την παρουσίαση κάθε παράταξης. Όμως, εκτός από την συνάθροιση προσωπικών (καλών και με αλτρουισμό) προσδοκιών νέων ανθρώπων, χρειάζεται και κοινές αντιλήψεις σε συγκεκριμένα προβλήματα του Δήμου μας. Ας πούμε ακόμα ότι η καταδίκη φαινομένων όπως "ο τοπικισμός" και "η τακτοποίηση προσωπικών συμφερόντων", στον βαθμό που συνέβησαν, παρακαλώ να αναφερθούν με ονοματεπώνυμο. Εάν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα πρέπει να γίνουν γνωστά και να καταλάβουμε την αιτία. Έτσι θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε και το γιατί οι εκπρόσωποι της νεοσύστατης παράταξης δεν θα υποπέσουν στα ίδια σφάλματα.

Θεωρώ ότι η έκφραση καλών προθέσεων -που στην συγκεκριμένη ανακοίνωση περισσεύουν- δεν είναι αρκετή για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

Αγαπητοί συντοπίτες, σας προτείνω να αρχίσετε να λέτε πράγματα που νομίζετε ότι πρέπει να γίνουν στον Δήμο μας για να συμβάλλουμε κι εμείς στην δημιουργία του καταλόγου

2 σχόλια:

  1. Αγαπητοί αναγνώστες,

    ενόψει των επικείμενων Δημοτικών Εκλογών, για πρώτη φορά στα χρονικά, έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναταραχή και αγανάκτηση στις Θεσπιές.

    Μικροί, μεγάλοι, άνδρες, γυναίκες και νέοι, αγρότες κι επιστήμονες, είναι αποφασισμένοι να μην προσέλθουν στις κάλπες. Νιώθουν προδομένοι.
    Η πολιτεία για μία ακόμα φορά τους παραγκώνισε.
    Η πολιτεία για μία ακόμα φορά διέπραξε μια ιστορική αδικία.

    Η εθελοντική θυσία των 700 Θεσπιέων, αυτή η μοναδική στον κόσμο πράξη αυτοθυσίας, δεν ελήφθη καθόλου υπόψη από τους εφαρμοστές του σχεδίου "Καλλικράτης" και κανένας από αυτούς δεν μπήκε στον κόπο να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

    Υψηλά ιδανικά πέρασαν στο περιθώριο. Η ιστορία των αρχαίων Θεσπιών, με τις ιδιαιτερότητές της και τον πολιτισμό της, βρίσκεται στο πουθενά.

    Για πρώτη φορά οι Θεσπιείς δηλώνουν ΑΚΥΡΟ. Για πρώτη φορά οι Θεσπιείς θα τιμωρήσουν. Και δεν διστάζουν. Ούτε φοβούνται. "Τουλάχιστον, λένε, να διασώσουμε την αξιοπρέπειά μας. Αρκετούς εξεφτελισμούς και προδοσία έχουμε δεχτεί."

    Ορισμένοι προβληματίζονται και ρωτούν: "Μα κανείς δεν θα εκπροσωπήσει το χωριό μας στο νέο Δήμο;" Όλοι με μια φωνή και αγανάκτηση απαντούν "ΟΧΙ. Δεν χρειάζεται. Χαμένοι για χαμένοι. Τους είδαμε τόσα χρόνια."

    Οι Θεσπιείς είναι αποφασισμένοι για όλα. Θα ψηφίσουν μόνον και μόνον ΤΟΤΕ, αν βρεθεί υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που θα στηρίξουν την αλλαγή του ονόματος του Δήμου σε "Δήμος 700 Θεσπιέων (λόγω μοναδικότητας) - Αλιάρτου" με ιστορική έδρα τις Θεσπιές (λόγω ιδιαιτερότητας, αρχαιολογικών χώρων και μουσείου) και έδρα τον Αλίαρτο.

    Ας το σκεφτούν πολύ καλά, λοιπόν, όσοι επιθυμούν την ψήφο των Θεσπιέων. Ως απόγονοι και συνεχιστές της ιστορίας των 700 Θεσπιέων, φωνάζουνε για μία ακόμα φορά "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διάφορα