Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Πάγκαλος εξομολογητικός, αχρείος και αχρείαστος!



Διαβάζω στην σημερινή ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010):

Τη δική του εξήγηση στο ερώτημα των πολιτών «πού πήγαν τα λεφτά» επιχείρησε να δώσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις Οργανισμών του Δημοσίου.

«Η απάντηση στην κατακραυγή των πολιτών "πώς φάγατε τα λεφτά" είναι ότι "σας διορίσαμε όλα αυτά τα χρόνια στο δημόσιο". Τα φάγαμε όλοι μαζί σε μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.


Μένω άναυδος. Τέτοιο θράσος και τέτοια επίδειξη αδιαφορίας για τους πολίτες είναι πρόκληση.
Όχι διότι δεν υπάρχει αλήθεια σε αυτό που είπε ο Πάγκαλος. Υπάρχει και την ξέρουμε όλοι στα χωριά μας. Αλλά μου θυμίζει την κατά τα άλλα ειλικρινή απολογία του βιαστή που λέει  "την βίασα κ. Πρόεδρε αλλά τα ήθελε, με προκάλεσε, τι να έκανα;".

Η σοφιστική αυτή του συμψηφισμού των ευθυνών πολιτευτών και ευνοημένων ψηφοφόρων, οδηγεί στην διατύπωση που επίσης θα μπορούσε να εκφέρει ένας Πάγκαλος: "φταίμε όλοι για αυτό βγάλτε το σκασμό και μην διεκδικείτε και ξαναψηφίστε μας διότι ξέρουμε να είμαστε οι πιο ξεδιάντροποι. Για αυτό πρέπει να κυβερνάμε. Διότι δεν κρατάμε κανένα πρόσχημα και σου λέμε κατά πρόσωπο ότι όπως έκαναν οι μαφιόζοι, αφέσου να διαφθαρείς λίγο και να εξυπηρετηθείς για να σε κρατάμε στο χέρι, υπάκουο ψηφοφόρο ραγιά για πολύ".

Δεν ήταν μια κρίση αυτοκριτικής από τον πικραμένο ογκόλιθο της τρέχουσας Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου που διαχειρίζεται το Μνημόνιο. Διότι εάν το εννοούσε, ως αυτοκριτική, αυτό που ξεστόμισε  ο παραμερισθείς Αντιπρόεδρος, θα έπρεπε η δήλωση αυτή να συνοδεύεται από μια πρόταση για το πως όλα όσα συνέβησαν στο παρελθόν δεν θα ξανασυμβούν και ίσως από μια κίνηση, μια παραίτηση ίσως;

Ε, δεν μπορεί να το κάνει αυτό! Διότι εάν η εξουσία δεν έχει στην διάθεση της την δυνατότητα εκμαυλισμού συνειδήσεων των υποτακτικών της τότε δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο της. Ηδονίζεται όταν το κάνει διότι έτσι ισχυροποιεί την θέση της.

Ο Πάγκαλος λειτούργησε ως εκπρόσωπος όλου του κυβερνώντος πολιτικού κόσμου και για αυτό δεν αποπειράθηκε κανείς από όσους βουλευτές ήσαν στην αίθουσα να του πει κουβέντα. Μέσα τους όλοι συμφώνησαν και εάν ένιωσαν ντροπή αυτή η αίσθηση θα ήταν στιγμιαία. Μπορεί και να θεωρούν πλέον επαγγελματική ιδιότητα του πολιτικού την αδιαντροπιά και το θράσος.

Τα λεγόμενα του Πάγκαλου μπορεί με έμμεσο τρόπο να τα πει επίσης και ο νυν Δήμαρχος μας που θα είναι πάλι υποψήφιος.

Αμέσως μετά την εξομολόγηση για να απαλλαγεί από την λιγούρα που ένοιωσε ο Πάγκαλος, βρήκε καταφύγιο στην μακαρονάδα γειτονικού εστιατορίου.

Ελπίζω σε εμάς να κόπηκε η όρεξη και να συνειδητοποιήσαμε λίγο πιο πολύ το πόσο κινδυνεύουμε με τέτοιους πολιτικούς εκπροσώπους που ανεχόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διάφορα